MAINOS

MAINOS Insinööriliitto

Jennistä, Antista ja Casimirista tuli isona insinöörejä - ehkä sinustakin? Testaa oletko salaa insinööriainesta!

Julkaistu:

Insinöörit ovat monipuolisia, luovia, hauskoja ja viisaita ongelmanratkaisun mestareita, joista jokaiselta löytyy oma, hieman yllättäväkin taustatarinansa. Testaa sinäkin omat insinööritaipumuksesi, voit voittaa 50 euron lahjakortin!
Jenni on 40-vuotias maanmittausinsinööri Turusta. Ennen insinööriuraansa Jenni opiskeli ja valmistui Tampereella ammattikorkeakoulusta medianomiksi ja erikoistui valoilmaisuun. Hän päätyi muutamien vaiheiden ja eri työpaikkojen jälkeen kuitenkin Maanmittauslaitoksen asiakaspalveluun töihin.

–  Ihastuin alaan ja hain lopulta opiskelemaan sitä. Opiskeluaikana työskentelin harjoittelijana niin Maanmittauslaitoksessa kuin eräällä kaupungillakin. Työskentelin hetken myös voimalaitoksen rakennustyömaalla valmistumisen jälkeen, Jenni kertaa uraansa. Hän työskentelee nyt alalla toimitusinsinöörinä.

Helsinkiläinen Antti on 29-vuotias tuotantotalouden insinööri. Häntä kiinnosti logistiikka ja analytiikka jo ennen opintojen aloittamista, sillä hän työskenteli logistiikka-alalla varastotöissä jo ennen opiskelua.

Antti jatkoi työskentelyä opintojen ohella ja päätyi vasta insinöörilopputyön perässä vaihtamaan työnantajaa. Hän löysi lopulta itsensä logistiikkakonsultin tehtävistä.

–  Konsulttina pääsin tutustumaan laajasti eri alojen toimintoihin ja niiden kehittämiseen, koska logistiikkaa löytyy jossain muodossa lähes jokaiselta mahdolliselta toimialalta. Muutaman vuoden konsulttina toimimisen jälkeen päädyin nykyiseen tehtävääni logistiikkapäällikkönä. Vedän tällä hetkellä vajaan parinkymmenen hengen huipputiimiä, hän hehkuttaa.

Tie pelinkehittäjäksi lapsuuden harrastuksen myötä

Casimir on 23-vuotias helsinkiläinen vastavalmistunut tieto- ja viestintätekniikan insinööri. Hän on pienestä pitäen nauttinut ongelmanratkaisusta ja pelannut videopelejä – sekä myös kehitellyt niitä ystäviensä kanssa.

–  Rupesin tekemään töitä sovelluskehittäjänä jo opiskelun aikana pienessä startup-yrityksessä, jossa kehitimme fyysiseen kuntoutukseen tarkoitettuja pelejä. Siirryin opiskeluni loppusuoralla uuteen työpaikkaan, jonne tein opinnäytetyöni laajennetun todellisuuden vahvistamisesta kameraoptiikalla, Casimir kertoo.

Insinööriksi voi päätyä aivan yllättäen, ja löytää itsensä tekemässä mielekästä ja palkitsevaa työtä.

Antti kävi ennen lopullista opintopaikkaa valitessaan tutustumassa, minkälaisiin töihin ja minkälaisia titteleitä tuotantotalouden linjalta valmistuneet saavat. Se sinetöi hänen lopullisen päätöksensä.

Casimirin työura alkoi harrastuksesta.

–  En olisi itse osannut uskoa, että harrastuksesta alkaisi lopulta opintopolku ja työura minulle videopelien kehityksessä, Casimir toteaa.

Jenni puolestaan on aina pitänyt kartoista, valokuvauksesta, kirjoittamisesta, käsillä tekemisestä, luonnossa liikkumisesta ja ihmisten kanssa toimimisesta.

–  En koskaan ajatellut, että minusta tulisi insinööri, tuskinpa niin ajatteli kukaan muukaan, hän naurahtaa. Ja se oli täysin oikea valinta.

Mikä insinööri sinusta voisi tulla? Tee testi!

Tiedätkö, mikä urapolku sopii juuri sinulle? Insinööri voi työskennellä miltei kaikilla toimialoilla monipuolissa tehtävissä koodarista ylitarkastajaan.

Selvitä, minkä alan insinööri sinusta voisi tulla tekemällä Insinööriliiton testi:Jos testi ei näy laitteellasi, insinöörillä on siihenkin ratkaisu: voit tehdä testin myös täällä.
MAINOS Insinööriliitto

MAINOS