MAINOS

MAINOS Kjelp

Apua kodin huoltotöihin? Suomalaiskaverusten kehittämä hittisovellus kiinnostaa ulkomaita myöten

Julkaistu:

Kaipaako kodin lämmitysjärjestelmä huoltoa tai onko sähkötöitä tekemättä? Lapsuudenystävät kehittivät sovelluksen, jonka avulla kodin kunnossapitotyöt saa hoidettua vaivattomasti.
Lokakaivo täytyisi tyhjentää, pistorasia vaihtaa ja olohuoneen seinät vihdoin maalata. Syksyn tullen katon tai ilmalämpöpumpun huoltoakaan ei voi enää viivyttää.

Kodin huoltotyöt on tärkeä saada hoidettua pois päiväjärjestyksestä mahdollisimman sujuvasti, ja lisäksi moni haluaisi tilata työn joltain lähitoimijalta. Sopivien ammattilaisen löytäminen tuntuu kuitenkin usein työläältä, hakukone laulaa ja tarjouspyyntörumba vie turhaan kallista aikaa kiireisessä arjessa.

Jaakko Huhtapelto ja Reima Viljanen kehittivät menestykseksi osoittautuneen mobiilisovelluksen, jonka avulla kodin huoltotöihin löytyy tekijä nopeasti ja läheltä. Viemäritukos tulee avattua ja pesukone asianmukaisesti kytkettyä paikallisen yrityksen ammattitaidolla.

Hakukoneiden uusi kilpailija

Kjelp-mobiilisovelluksen idea on, että käyttäjä voi tilata kodin huoltotyöt helposti paikalliselta yritykseltä. Käyttäjä löytää sovelluksen avulla kotinsa läheltä pienetkin toimijat, jotka eivät hakukoneissa näkyisi välttämättä laisinkaan.

– Harva klikkaa enää hakukonelistauksen toiselle sivulle – ja vielä harvempi sille 17. sivulle, jonne pienempi yritys usein asettuu, Huhtapelto sanoo.

– Tavoitteena on tehdä tosi pientenkin kodin huoltotöiden ostamisesta helppoa, oli kyse sitten pistorasian tai jalkalistojen asennustyöstä. Parhaimmillaan koko tilaus on tehty muutamassa minuutissa, Viljanen kuvailee. Näin sekä kodin asukas että huoltotyön tekevä yritys hyötyvät.

Kjelp listaa käyttäjän tarvitsemaa palvelua tarjoavat yritykset läheltä, ja hintojen vertailu on vaivatonta. Samalla näkyvät kaikki yrityksen saamat asiakaspalautteet ja suositukset.

Laskutus on nopeaa ja yksinkertaista, sillä sekin hoituu näppärästi sovelluksen kautta. Yritykselle palvelu on riskitön, sillä Kjelp perii ainoastaan tietyn prosentin tehdyistä töistä ja liittymis- tai kuukausimaksua palveluun ei tarvitse maksaa. Yrityksen näkökulmasta taistelu hakukonenäkyvyydestä on usein kallista ja tehotonta, eikä pieniä kunnostustöitä kannata sen tähden juuri markkinoida vaikka niiden tekeminen kiinnostaisikin. Kjelpin kautta yritys saa helposti lisää tilauksia.

Nuohous hoitui helposti

Tamperelainen Petri Kirjavainen tarvitsi kotiinsa hormin nuohouspalvelun. Kirjavainen kertoo, että puskaradion kautta hän oli kuullut jo Kjelpistä, joten uteliaisuudesta hän päätti kokeilla sitä nuohousta tilatessaan.

Kirjavainen lähetti sovelluksen kautta tarjouspyynnön kolmeen yritykseen. Työn yksityiskohdat ja aikataulu sovittiin muutamalla viestillä ja asia oli sillä selvä.

– Koko prosessi oli hämmentävän yksinkertainen, ja sovellus oli helppokäyttöinen ja selkeä, Kirjavainen toteaa.

– Mukava kaveri ilmestyi sovittuna aikana nuohoamaan ja se oli siinä.

Sovelluksesta tuli linkki suoraan verkkopankkiin, jossa Kirjavainen maksoi nuohoustyön. Kuitti tuli sähköpostiin, ja kaikki tiedot säilyvät niin sovelluksessa kuin huoltokirjassakin. Myöhemmin vaikkapa veroilmoituksen kotitalousvähennystä laskiessa voi tarkemmat tiedot etsiä suoraan sovelluksesta, jossa ne ovat tallessa.

Kirjavainen on suositellut palvelua jo ystävilleenkin, ja omaan kotiin on ilmaantunut myös uusia huoltotarpeita.

– Suihkutiloissa täytyy tehdä remonttia. Kjelpissä on jo tilaus vetämässä, Kirjavainen kertoo.

Ystävysten yhteinen projekti

Kjelpin perustajat Jaakko Huhtapelto ja Reima Viljanen ovat alun perin lapsuudenkavereita Tervakoskelta. Opinnot ja työt veivät kaverukset eri suunnille, mutta nyt yhteisessä yrityksessä erilaiset osaamistaustat täydentävät toisiaan. Viljasella on pitkä yrittäjäkokemus kunnossapitoalalta ja sitä kautta paljon ymmärrystä ja kontakteja toimialalta. Huhtapellolla on puolestaan yliopistotausta ja työkokemusta globaalista palveluliiketoiminnasta.


Ystävysten kehittämälle uudelle sovellukselle on selvästi tilausta, sillä vain muutamassa kuukaudessa kasvu on ollut erittäin nopeaa ja kiittävää palautetta tullut runsaasti. Huhtapelto ja Viljanen suunnittelevat Kjelpistä vientituotetta maailmalle, ja neuvottelut ovat käynnissä jo useampaan maahan.

– Moni on jo tottunut käyttämään Airbnb:n ja Hotels.comin kaltaisia palveluja. Kjelp on kodinhuoltoalan vastaava moderni kauppapaikka, jossa yhdistyvät eri palvelujen parhaat puolet, Huhtapelto kertoo.

Palvelu on kehitetty yhteistyössä yritysten kanssa, jolloin se palvelee mahdollisimman tehokkaasti ja monipuolisesti. Käyttäjiä kuullaan herkällä korvalla, sillä palaute ja parannukset palvelevat kaikkia osapuolia.

– Hyvä palaute vetää nöyräksi. Moni ihmettelee, miksei tällaista palvelua ole tehty aiemmin, Viljanen sanoo.

Kjelp – Tästä on kyse

Yksityisasiakas: Lataa sovellus laitteellesi, katso paikkakuntasi palvelut ja hinnat sekä tilaa kodin huoltotyöt paikallisilta yrityksiltä!

Yrittäjä: Voit tarjota palveluitasi uudessa kanavassa, joka ei edellytä mitään muutoksia yrityksen nykyiseen toimintaan. Kjelp hoitaa laskutuksen ja rahat tilillesi.
MAINOS Kjelp

MAINOS