MAINOS

MAINOS Hairlekiini

Noora vaihtoi yrittäjyyden palkkatyöhön - säännöllinen palkka oli helpotus

Julkaistu:

Yhä useampi on kiinnostunut palkkatyöstä kampaamossa. Noora Saloselle palkkatyö on mieluisampi vaihtoehto kuin yrittäjyys. Hairlekiini-ketju hakee parhaillaan uusia työntekijöitä.
Parturi-kampaaja Noora Salonen sai syksyllä 2015 hyviä uutisia: hän pääsi parturi-kampaamo Hairlekiinin Raision liikkeeseen töihin. Takana parturi-kampaajaksi valmistuneella Salosella oli muutama vuosi yrittäjänä hieman pienemmässä liikkeessä.

Salosesta tuntui erityisen houkuttelevalta se, että palkka tulisi säännöllisesti, eikä hänen tarvitsisi huolehtia asiakashankinnasta.

Säännöllisen palkan, lomarahojen ja työhön perehdyttämisen lisäksi Hairlekiini saa kiitosta ammattitaidon kehittämisestä.

– Hairlekiini satsaa koulutukseen, hiusmuotinäytöksiin ja esimerkiksi värikoulutuksiin. Lisäksi laadukkaat leikkuusakset, föönit ja hiusraudat tuovat mukavuutta työntekoon, jolloin on helpompi keskittyä palvelemaan asiakkaita.

Hairlekiinisssa on iso tiimi, jolta voi tarpeen tullessa kysyä mielipidettä vaikkapa hiusten värjäämiseen liittyvissä asioissa.

– On kiva, että työkaverit ovat samalla viivalla. Kaikki auttavat kaikkia, ja aina voi kysyä neuvoa, jos tulee kysyttävää.

Työpaikkoja avoinna

Tällä hetkellä Hairlekiini-ketjussa on vapaita työpaikkoja kampaajille, partureille ja palveluesimiehille ympäri Suomea.

Toukokuussa Salosen parturi-kampaajan arkityö Hairlekiinissa vaihtui astetta vastuullisemmaksi, sillä hänestä tuli palveluesimies. Jatkossa esimerkiksi rekrytoinnit, työvuorot ja uusien työntekijöiden perehdytykset ovat Salosen heiniä. Koska Hairlekiinin liike sijaitsee vilkkaassa kauppakeskuksessa, esimiehenä saa myös aktiivisesti suunnitella erilaisiin tapahtumiin tarjouksia ja ohjelmaa.

Siinä missä yrittäjyys sopii varmasti monelle, Salonen koki sen hieman stressaavaksi.

– Aluksi ei ollut vakituisia asiakkaita, eikä rahaa jäänyt hirveästi käteen kulujen jälkeen. Asiakkaiden etsiminen oli haastavaa, koska ei ollut budjettia mainostamiseen. Pikkuhiljaa asiakkaita alkoi tulla, mutta määrä vaihteli.

Yrittäjän työpäivät venyivät

Salonen piti työaikansa maltillisena, mutta sanoo tietävänsä yrittäjiä, jotka eivät kovan kilpailun vuoksi raaski sanoa asiakkaalle ei. Silloin työpäivät saattavat venyä.

Paperitöiden lisäksi varastosta huolehtiminen oli Salosesta yksi yrittäjyyden hankaluuksista.

– Esimerkiksi permanenttiin käytettävää ainetta piti olla aina varastossa, vaikka sitä kului vähän. Ostettavat tuote-erät olivat yllättävän suuria.

Salosesta tuntui, että yrittäjänä työt seurasivat välillä kotiin asti. Nyt niin käy harvemmin. Samalla uusi asema palveluesimiehenä tuo sopivasti lisää haastetta aikaisempaan parturi-kampaajan työhön.

– Palkkatyössä huoli tippui harteilta. Enää ei tarvitse miettiä, onko ensi kuussa hiljaista. Uskon viihtyväni tässä roolissa pitkään, Salonen summaa.

Tutustu Hairlekiini-ketjun vapaisiin työpaikkoihin täällä!
MAINOS Hairlekiini

MAINOS