MAINOS

MAINOS Pedigree

Nämä kolme varoitusmerkkiä kertovat, ovatko koirasi hampaat kunnossa

Julkaistu:

Tiesitkö, että ientulehdus on koirien tavallisin sairaus? Näistä merkeistä tiedät, ovatko lemmikkisi hampaat kunnossa.
Ientulehduksista tai muusta suun tulehduksesta kärsii jopa kahdeksan kymmenestä aikuisesta koirasta jossain vaiheessa elämäänsä. Koira kun ei osaa itse kertoa ongelmistaan, täytyy isäntäperheen olla tarkkana lemmikin hammasterveyden osalta.

Ientulehduksen aiheuttaa plakki, eli hampaan pinnalle kertyvä bakteerimassa, josta kehittyy ajan kuluessa ikävää kovaa hammaskiveä. Ensimmäinen ja yleisin merkki ientulehduksesta on pahanhajuinen hengitys, terveen koiran hengitys ei haise pahalta.

Kivulias ientulehdus voi aiheuttaa myös muutosta koiran käytöksessä, koira voi esimerkiksi arastella suutaan eri tavalla kuin ennen. Kolmas ientulehduksen yleinen merkki on verenvuoto ikenistä.

Mikäli lemmikkisi kärsii jostakin näistä oireesta, kannattaa käydä lemmikin kanssa eläinlääkärillä.

Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Helena Kuntsi Anidentistä kertoo, että ientulehdusten kanssa kotihoidon merkitystä ei voi korostaa liikaa.

– Eläinlääkärillä suoritetun puhdistuksen teho jää lyhytaikaiseksi, jos hampaiden hoitoa ei jatketa tunnollisesti kotona, Kuntsi sanoo.

Osaksi päivittäisiä rutiineja

Kuntsi neuvoo, että hampaiden harjaaminen on hyvä ottaa osaksi päivittäisiä rutiineja. Ientulehduksen aiheuttaa plakki, eli hampaan pinnalle kertyvä bakteerimassa.

– Yksi hyvä vaihtoehto on se, että opettaa koiraan siihen, että iltalenkille pääsee vasta hampaiden harjaamisen jälkeen.

Pureskeluaktiviteetin määrää kannattaa lisätä, sillä se vähentää haitallisen plakin ja hammaskiven syntymistä.

– Yksi hyvä ja suositeltu tuote täydentämään hampaiden pesua on esimerkiksi hampaiden puhdistamiseen tarkoitettu puruluu Pedigree Dentastix.

Ientulehdusta vakavampi sairaus on parodontiitti eli hampaan kiinnityskudoksen tulehdus. Se voi pahimmillaan johtaa jopa leukaluun murtumaan. Parodontiitille altistavia tekijöitä ovat muun muassa koiran pieni koko, pehmeä ruoka ja korkea ikä.

– Parodontiitista ei myöskään ole enää paluuta terveeseen kudokseen, mutta sitä voidaan hoitaa.

Hammasmurtumat voivat olla seurausta myös siitä, että koira puree liian kovia ja kuivia puruluita. Liian kovat purulelut voivat myös vaurioittaa hammasta. Sopivan pehmeän puruluun ja purulelun tunnistaa siitä, että sitä painaessa kynnellä sen pintaan jää jälki.

– Aktiivisesti pureskelevien koirien hampaat altistuvat vaurioille, murtumille ja voivat hoitamattomina vaarantaa koiran terveyden, muistuttaa Kuntsi.

Dentastix on kehitetty yhteistyössä eläinlääkärien kanssa.

Helena Kuntsi, (ELL, Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri, Diplomate of European Veterinary Dental College (DEVDC), Dipomate of American Veterinary Dental College (DAVDC), Anident) on ensimmäinen suomalainen eläinlääkäri, joka on virallisesti erikoistunut eläinten hammashoitoihin sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa.

3 syytä käyttää Dentastixiä

Pedigree® DENTASTIX™ -purutangoissa on ainutlaatuinen muotoilu ja kevyesti hankaava rakenne. Tuote on kehitetty yhteistyössä eläinlääkärien kanssa.

Tuotteen aktiiviset aineet vaikuttavat koiran syljessä vielä senkin jälkeen, kun koira on jo syönyt purutangon. Tuote sisältää lisättyä E-vitamiinia, joka auttaa pitämään suun terveenä.

Purutangoissa ei ole lisättyä sokeria, eikä keinotekoisia väriaineita tai aromeja. Tuote on myös vähärasvainen.

• Vähentää hammaskiven muodostumista jopa 80%:lla päivittäin käytettynä

• Puhdistaa myös hankalasti sijaitsevat hampaat

• Auttaa pitämään ikenet terveinä

Muista, että paras tapa hoitaa koirasi hampaita on perusteellinen harjaus joka päivä!

Lue lisää ja osta tuotteita verkosta!


MAINOS Pedigree

MAINOS