MainosRuutu

Tv-juontaja Sami Kuronen: ”Nämä tärkeät asiat voi jokainen oppia Temppareista”

Sekoilua, sänkyseikkailuja ja ylilyöntejä. Kyllä. Temptation Island tarjoaa kaikkea tätä, mutta ennen kaikkea se on Sami Kurosen mielestä parisuhdeohjelma, josta jokainen voi oppia uutta.


23.9.2019 10:44

Kun radiosta tuttu Sami Kuronen lähti viitisen vuotta sitten juontamaan yhtä maailman suosituimmista parisuhde-realityistä, ei hän voinut kuvitellakaan, millainen ilmiö ohjelmasta tulee Suomessa. Ohjelman kuudes kausi kuvattiin heinäkuussa, ja ruutuihin se ilmestyy lokakuun alussa.

”Ohjelman silloinen vastaava tuottaja Joonas Hytönen varoitti ensimmäistä kautta tehdessä, että varaudu kuvaamaan ainakin 10 kautta”, Kuronen muistelee.

Nyt jaksoja on extroineen kuvattu 165, eikä ohjelman suosiolle näy loppua. Temptation Island on myös todellinen Ruutu-hitti, se peittoaa jopa Vain Elämää -ohjelman Ruutu-katselut.

”TIS on vähän tv-puolen Seiska, kukaan ei tunnusta katsovansa, mutta silti katsojamäärät ovat huikeat”, Kuronen nauraa.

Ohjelman suosio tuntuu hyvältä. Kuronen löytää ohjelmasta monia tasoja, myös hyvin syvälle meneviä.

”Joo, toki siellä on dokailua, sekoilua ja panemista, mutta myös hyvin syvälle menevää pohdiskelua ja henkistä kasvua.”

Missä menee raja?

Kuronen uskoo, että ohjelman suosio perustuu pitkälti suomalaisten haluun tirkistellä muiden elämää.

”Ohjelmaa katsoessa voi helposti miettiä, että miten sitä itse toimisi samassa tilanteessa.”

Kotisohvalla tulee väkisinkin mietittyä myös oman parisuhteen rajoja. Onko koskettelu sallittua? Entä samassa sängyssä nukkuminen? Missä menee raja?

Jos jokin asia on mietityttänyt omassa suhteessa, ei paljon otollisempaa tilannetta ole avata keskustelua kuin ruudun ääressä saman aihepiirin äärellä. Joku voi ohjelman avulla ymmärtää, että kumppanin käytös ei olekaan hyväksyttyä ja vaatia siihen muutosta. Tai huomata, että hitsi vie, oma kumppani onkin lopulta aika hyvä tyyppi, kun katsoo muiden törttöilyä.

”Ohjelma toimii varmasti hyvänä keskustelun avaajana omalla kotisohvalla”, Kuronen sanoo.

Kuronen saa seurata aitiopaikalta monen ohjelmaan lähteneen nuoren aikuisen kasvutarinaa. Monen silmät aukeavat suhteensa tilasta vasta, kun Kuronen esittää iltanuotiolla hankalia kysymyksiä.

Syvällisiä tunteita

Mitä Kuronen itse on ammentanut ohjelmasta omaan parisuhteeseensa?

”Luottamusta arvostan kyllä entistä enemmän, kun on joutunut näkemään läheltä kiusaukseen joutumista ja pettämistä. Ja tietysti sitä puhumisen tärkeyttä.”

Kuronen lupaa, että myös ohjelman kuudennella kaudella on luvassa suuria tunteita ja isoja elämänkysymyksiä.

”Yksi mielenkiintoisimpia juttuja on se, että meillä on mukana pari, joka elää avoimessa suhteessa. Se tulee vaikuttamaan yllättävän paljon saaren tapahtumiin”, Kuronen paljastaa.

Tulevalla kaudella päähuomio on vahvasti tunteissa ja päänsisäisissä asioissa.

”Se on mielestäni paljon kiinnostavampaa kuin se, että kuka sekoilee tai pettää. Sitäkin jännitettävää kyllä riittää, mutta tunteet korostuvat nyt enemmän kuin aiemmin.”

Temptation Island Suomi 9.10. alkaen keskiviikkoisin ja torstaisin Nelosella ja Ruudussa klo 21. Temptation Island Suomi Extra aina torstailähetyksen jälkeen klo 22.

Samin suositusruoka TIS-katsomoon

Sami Kurosen juuri ilmestyneessä ruokakirjassa Elämäni reseptit on omistettu yksi luku Temptation Islandille ja aasialaisille herkuille. Tässä Samin suosikki, nauti aasialaisen oluen kanssa!

PAD KRA PAO GAI ELI THAIBASILIKA-KANAA

400 g broilerinjauhelihaa

1 salottisipuli

nippu kevätsipulia

renkaiksi leikattuna

4 valkosipulinkynttä

1 chili (tulisuus oman maun mukaan)

kourallinen thaibasilikaa

1 rkl soijakastiketta

2 rkl kalakastiketta

1 tl sokeria

mustapippuria

1 limen mehu

seesamiöljyä paistamiseen

4 paistettua kananmunaa

jasmiiniriisiä keitettynä

Pilko sipulit ja chili. Hienonna thai-basilika. Ruskista jauheliha kevyesti seesamiöljyssä.

Nosta lihat hetkeksi sivuun. Lisää öljyä pannulle ja kuullota salottisipuli. Lisää valkosipuli ja chili. Kypsennä noin minuutti. Lisää kypsä jauheliha, kevätsipulirenkaat ja thai-basilika.

Mausta soijakastikkeella, kalakastikkeella,sokerilla ja mustapippurilla. Purista limen mehu sekaan juuri ennen tarjoilua. Tarjoa paistettujen kananmunien ja keitetyn jasmiiniriisin kanssa. Koristele annos thai-basilikalla.