MAINOS

MAINOS Norwegian

Lomailetko mieluiten rennosti hiekkarannalla vai trendikkäästi kirpputoreja kierrellen? Koe Espanjan elämykset uudesta näkökulmasta

Julkaistu:

Nappaa talteen Espanjan suosikkikohteiden kuumimmat matkavinkit. Suorilla lennoilla pääset Espanjan mielenkiintoisimpiin lomakohteisiin.


Espanja säilyy vuodesta toiseen suomalaisten suosikkimatkakohteena. Lämpimän maan säät suosivat lomalaisia vielä kesäsesongin jälkeenkin. Ota parhaat matkavinkit talteen ja varaa syysloma aurinkoon edullisesti.


Trendikäs Barcelona on kaupunkikulttuurin keskus

Aina yhtä inspiroiva Barcelona on palmuja ja appelsiinipuita notkuva suurkaupunki, jonka trendikkäissä baareissa ja katukahviloissa paikalliset nautiskelevat Vermontia kaikessa rauhassa. Barcelonan keskustaa hallitsee kuuluisa La Rambla, mutta väentungos vaihtuu aitoon barcelonalaistunnelmaan jo muutaman korttelin päässä. San Antonin kaupunginosassa on kiinnostavia second hand -putiikkeja ja paikallista taidetta myyviä liikkeitä, joissa vierähtää helposti tunti jos toinenkin. Meren läheisyys tekee Barcelonasta myös oivan rantalomakohteen. Yksi viehättävimmistä rannoista on kaupungin pohjoispuolella sijaitseva Badalona, jossa sijaitsee rennosta tunnelmastaan ja erinomaisesta paellastaan tunnettu rantaravintola Mala Vida.


Palma de Mallorca on koko perheen monipuolinen rantalomakohde

Suosittu Palma de Mallorca on vilkas ja monipuolinen lomakohde, jossa voi auringonoton lomassa päivisin golfata ja iltaisin sukeltaa vilkkaaseen yöelämään. Ostoksilla kannattaa piipahtaa ainakin muotia, taidetta ja sisustustuotteita tarjoavassa Rialto Living -myymälässä, jossa voi myös nauttia herkullisen lounaan. Vehreän saaren useat teema- ja vesipuistot ilahduttavat perheen pienimpiä, ja Välimeren ruokakulttuuri on saarella hyvin edustettuna: tuoretta kalaa, mereneläviä ja muita paikallisia herkkuja voi maistella sekä rennoissa rantaravintoloissa että hienommissa fine dining -paikoissa. Upeasta luonnonrauhasta voi nauttia idyllisissä vuoristokylissä ja saaren eteläpuolella sijaitsevalla Es Trenc -rannalla.


Malagan tasokkaat ruoka- ja kulttuurikohteet ovat vertaansa vailla

Eteläisen Andalucian Malaga on monipuolinen sekoitus Aurinkorannikon leppoisaa tunnelmaa ja korkealaatuisia kulttuurielämyksiä. Picasso-museo lienee niistä tunnetuin, mutta visiitin arvoinen on myös Pariisista tuttu Centre Pompidue, joka avasi Malagan satama-alueelle kokeilullisen pop up -museon vuonna 2015. Uutta on myös Mercado Merced -ruokatori, jossa voi maistella perinteisen espanjalaiskeittiön taidonnäytteitä ja kokeilevampia ruokaelämyksiä. Kotiin ei kannata kiirehtiä, sillä auton vuokraaminen on Espanjassa edullista ja Malagasta pääsee rantatietä pitkin kätevästi Fuengirolaan, Marbellaan tai Gibraltarille asti.


Vilkas Madrid on kuin Espanja pienoiskoossa

Paikallisilla on tapana sanoa, että jos Barcelona on kuin Eurooppa pienoiskoossa, on Madrid kuin ilmiselvä Espanja. Vilkas pääkaupunki tarjoilee kelpo katsauksen espanjalaiseen elämäntapaan. Madridin erikoisuus on Bocadillo de Calamares – mustekalarenkailla täytetty tuore sämpylä – jonka kanssa nautitaan caña eli pieni lasillinen olutta. Kaupungissa on kymmeniä kiinnostavia museoita ja useita kirpputoreja, joista El Rastro lienee suurin ja monipuolisin. Vierailunarvoinen on myös vanha teurastamoalue Matadero, jossa nykyään järjestetään elokuvanäytöksiä, designmyyjäisiä ja muita kulttuuritapahtumia.


Gran Canaria on klassikkokohde, joka pitää pintansa vuodesta toiseen

Kanarialla on aina kesä. Atlantin valtamerellä sijaitseva Gran Canarian trooppinen saari on ihastuttanut hiekkarannoillaan jo vuosikymmenten ajan. Saarella viihtyvät niin lapsiperheet kuin yksinmatkaavatkin ja sen maalauksellisen kaunis luonto tarjoaa oivat mahdollisuudet aktiivilomalle: Gran Canarialla voi surffata, golfata, patikoida tai vaikka joogata. Playa del Inglésin monipuoliset ravintolat, laadukkaat ostoskeskukset ja saaren vilkas yöelämä tarjoavat viihdykettä useammaksikin viikoksi, ja lempeä ilmasto takaa täydellisen lomatunnelman ympäri vuoden.

» Varaa edulliset lennot Espanjaan
MAINOS Norwegian

MAINOS