MAINOS

MAINOS Academy

Koodariksi 12 viikossa ja suoraan töihin – ”Varma tapa päästä IT-alalle”

Julkaistu:

Kiihdytetty oppiminen siivittää alanvaihtoon taustasta riippumatta.
Mikä voi yhdistää kahvinkeitintä ja hengityskonetta?

– Koodi. Sitä on nykyään kaikkialla, vastaa kouluttaja Tommi Teräsvirta.

Teräsvirta on ollut pääopettajana kuudella Academyn alanvaihtajille suunnatulla kurssilla. 12 viikkoa kestävät kurssit nojaavat kiihdytettyyn oppimiseen. Opiskelijan taustasta riippumatta Academy kouluttaa uudelle uralle IT-konsulttina. Tarve osaajille on valtava.

– Koodareita tarvitaan monelle sektorille. Tämä on nopea ja varma tapa päästä IT-alalle, Teräsvirta toteaa.

Accelerated Learning eli kiihdytetty oppiminen on Amerikassa kehitetty oppimismalli. Vielä pari vuotta sitten käsite oli Soveltolla työskentelevälle Teräsvirralle uusi, mutta hän innostui siitä heti.

– Aivan ehdottomasti halusin olla mukana kouluttamassa Academyn konsultteja tällä tavalla, sanoo Teräsvirta.

Code omnia vincit

Ehdottomasti mukana halusi olla myös Paula Zitting, joka on yksi valmistuneista kurssilaisista. Koulutukseltaan hän on äidinkielen ja ranskan opettaja, joka työskenteli seitsemän vuotta tietokirjakustannustoimittajana.

Luonteeltaan utelias Zitting kertoo alkaneensa miettiä, kuinka jäisi jostain paitsi, jos ei 2020-luvulla yhtään tietäisi, miten tietokoneet tai eri ohjelmat toimivat.

– Se tuntui ajatuksena samalta kuin jos renessanssiaikaan elänyt ihminen ei osaisi kreikkaa tai latinaa. Tietty osa maailmasta jäisi ymmärtämättä, näkemättä ja kokematta.

Tilaisuus alanvaihtoon osui sopivaan hetkeen. Perhevapaan loppu ja päivätyöhön paluu häämöttivät edessä, mutta Zitting kaipasi uusia haasteita.

– Academyn mainos osui kohdalle ja päätin kokeilla. Olin jo aiemmin kuullut koulutuksesta ja kiihdytetty oppiminen kiinnosti.

Tuoretta tietoa

12 viikon kurssijakso on kova puserrus niin opettajille kuin opiskelijoille. Tästä syystä ohjelmaan on tiukka seula. Hakuprosessi soveltuvuuskokeineen varmistaa, että tulevalla opiskelijalla on tarvittavat edellytykset läpäistä vaativa kurssi. Erityisesti motivaatio on avain onnistumiseen.

– Tiedän, että moni miettii kurssin alkaessa, miten he pärjäävät, sillä asiaa tulee valtavan paljon. Mutta kaikilla mukaan valituilla on kyky ja ennen kaikkea halu oppia. Valmistuessa sitten ihmetelläänkin, miten pitkälle on päästy, sanoo Teräsvirta.

Paula Zitting myötäilee.

– Olin alussa aivan pihalla. Halusin oppia, mutta tuntui että vain vaivoin roikuin mukana.

Kiihdytetty oppiminen koostuu nopeatempoisesta käytännön oppimisesta, ryhmätyöskentelystä sekä jatkuvasta palautevuoropuhelusta. Zitting kertoo uudessa opiskelutavassa olleen sulattelemista.

– Olin pitänyt itseäni hyvänä opiskelijana. Pänttäämisestä ei tässä ollutkaan hyötyä, eikä siihen olisi ollut aikaakaan.

Hyviä puolia opiskelutavassa ovat asiakaslähtöiseen ajatteluun kasvaminen sekä yhteistyö- ja ongelmanratkaisutaitojen karttuminen. Lisäksi tieto on tuoretta.

– Opitut asiat eivät ole vanhentuneita heti valmistumisen jälkeen, Teräsvirta huomauttaa.

Varma työpaikka

Kurssin jälkeen valmistuneelle on tiedossa varma työpaikka Academyn sisaryrityksen Academic Workin kautta.

– Oikeastaan 12 viikon kurssi yhdistettynä sitä seuraavaan työllistymiseen ja työssä tapahtuvaan oppimiseen muistuttaa oppisopimuskoulutusta, Mandatum Lifella heti valmistumisensa jälkeen sovelluskehittäjänä aloittanut Paula Zitting muotoilee.

Zittingin mielestä kiihdytetty oppiminen antaa hyviä taitoja työelämää ajatellen.

– Tässä oppii sietämään sitä, että ei tiedä, ja ennen kaikkea täällä oppii, että tarvittava tieto on löydettävissä. Yhden koodikielen oppimisen jälkeen on helpompi ottaa haltuun taas uusia. Kehittyä saa koko ajan.

– Meiltä valmistuneet konsultit tuntuvat pärjäävän työelämässä hyvin, Teräsvirta kertoo ja mainitsee, että myös aiempaa taustaa ja osaamista voi mahdollisuuksien mukaan päästä hyödyntämään.

– Moni yritys tarvitsee teknisiä ihmisiä, jotka ymmärtävät ohjelmoinnin logiikan, vaikkei se tulisikaan olemaan heidän pääasiallinen työtehtävänsä.

Academy lyhyesti

Academy on vuonna 2015 perustettu HR- ja rekrytointipalveluyritys Academic Workin sisaryhtiö, joka tarjoaa kiihdytetyn oppimiseen malliin perustuvia intensiivikoulutuksia.

Suomessa Academy aloitti syksyllä 2017 ja tähän mennessä koulutusohjelmista on valmistunut 177 konsulttia. Kansainvälisesti heitä on jo yli 1000.

Tutustu Academyyn!
MAINOS Academy

MAINOS