MAINOS

MAINOS Lejos

Rapeaa, raikasta ja juuri sopivan mausteista – mehevät hittileivät syntyvät hetkessä

Julkaistu:

Tuttu kanapatonki on helppo tuunata vietnamilaisittain vain muutamalla aineksella. Käyttövalmiilla kanalla täytetyt leivät on helppo koota vaikkapa mökillä tai piknikillä. Katso helppo resepti!
Mehevä kanaleipä on helppoa kesäruokaa parhaimmillaan. Maailmalla hitiksi nousseen bahn mi -leivän suosion salaisuus on sen koukuttavan herkullinen suolaisen, makean ja pienen tulisuuden yhdistelmä. Vietnamin katukeittiöistä inspiroituneeseen leipään kasataan täytteeksi nyhdettyä kanaa sekä etikoituja, rapeita kasviksia ja reilusti tuoretta korianteria ja chiliä.

Kesällä leivät on kätevä täyttää käyttövalmiilla kanafileellä, eikä hellaa tai uunia tarvita. Valuta kanafileet säilyketölkissä, pyörittele niiden rakenne rikki haarukalla ja sekoita joukkoon aavistus makeaa chilikastiketta.

Vietnamilaisiin leipiin kuuluu tärkeänä osana myös etikalla maustetut kasvikset. Loraus omenaviinietikkaa ja soijaa riittää maustamaan simppelin salaatin. Mehukkaasta kurkusta kannattaa poistaa keskustan siemenet, ettei täytteeksi tuleva salaatti pääse vettymään ja samalla kostuttamaan rapeaa patonkia liiaksi.

Viimeistele leivät chilimajoneesilla. Tulisemman ystävät voivat kokeilla makean chilikastikkeen tilalla tujumpaa sriracha-maustekastiketta.

Bahn mi -patonki on mainio kesäisen piknikin eväs ja syntyy nopeasti isommallekin porukalle.


Kana Bahn mi – vietnamilainen patonki

6–8 annosta

1 maalaispatonki

2 pkt / 4 prk Lagom-kanafileitä öljyssä tai vedessä

2 rkl makeaa chilikastiketta

Salaatti

2 porkkanaa

5 dl jääsalaattia suikaleina

½ kurkku

½ dl minttua hienonnettuna

1 rkl omenaviinietikkaa

1 rkl soijakastiketta

1 rkl öljyä

ripaus suolaa

Kastike

1 ½ dl majoneesia

1 rkl makeaa chilikastiketta

Lisäksi

1–2 punaista chiliä

tuoretta korianteria

limetinlohkoja

1. Aloita salaatista. Kuori ja leikkaa porkkana ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa myös salaatti suikaleiksi. Halkaise kurkku ja poista siemenet lusikalla kaapien. Laita kaikki vihannekset kulhoon ja sekoita joukkoon minttu, etikka, soija, öljy ja ripaus suolaa.

2. Valuta kanafileet öljystä ja sekoita joukkoon chilikastike.

3. Sekoita kastike majoneesista ja chilikastikkeesta.

4. Leikkaa patonki 6–8 sopivan kokoiseen annospalaan. Halkaise palat jättäen toinen reuna ehjäksi. Lusikoi kanatäytettä, chilimajoneesia ja salaattia patongille.

5. Viimeistele patongit maun mukaan hienonnetulla chilillä, korianterilla ja limetillä.

Käyttövalmiit kanafileet leivälle, salaattiin, pastaan – keksi itse mihin!

Lagom-kana on valmiiksi kypsennettyä kanan rintafilettä, joka sopii loistavasti herkutteluun kesällä. Tuote säilyy avaamattomana huoneenlämmössä, joten se on toimiva valinta mökille, veneeseen tai vaikkapa piknikille. Mehevä kana on kätevä käyttää ja valmista sellaisenaan, suoraan ruokaan lisättäväksi.

Lagom-tuotesarjaan kuuluu kolme eri vaihtoehtoa: kanan rintafile öljyssä, vedessä ja tomaattikastikkeessa.

Lue lisää!
MAINOS Lejos

MAINOS