MAINOS

MAINOS VisitKouvola

Kesämatkailijan 6 helmeä Kouvolassa – joukossa myös maailmanluokan nähtävyys

Julkaistu:

Suuntaatko tänä kesänä Asuntomessuille Kouvolaan? Samalla reissulla on oiva mahdollisuus tutustua myös lähiseudun monipuoliseen matkailutarjontaan.


Kiinnostavaa näkemistä ja tekemistä riittää niin lapsiperheille kuin kulttuurista, historiasta ja luonnosta kiinnostuneille. Ja säidenkin suhteen Kouvola voi olla hyvä valinta – ainakin tilastojen perusteella. IS:n selvityksen mukaan siellä on ollut 2000-luvulla eniten hellepäiviä Suomessa.

Kokosimme tärppilistan kohteista, joita Kouvolassa ei kannata jättää väliin.

1. Tykkimäki: Perhekohde vaikka muutamaksi päiväksi

Tykkimäen huvipuisto on Kymenlaakson kestosuosikki, jossa viihtyvät lapset ja aikuiset. Siitä pitävät huolen lähes 40 laitetta ja peliä. Huimimmasta päästä on Atreenalin-seikkailurata, jossa ketteryyttä pääsee testaamaan metsäisellä radalla. Sen jälkeen voi levähtää ja käydä tervehtimässä Minimaatilan eläimiä.

Tykkimäellä hurahtaa helposti parikin päivää, sillä lähistöllä sijaitsee Aquapark-vesipuisto ja Actionpark-sisäpuisto. Yöpyä voi Tykkimäki Campingissa.


2. Verla: Sananmukaisesti maailmanluokan nähtävyys

Verla on poikkeuksellisen hyvin säilynyt vanha tehdasalue, jossa voi tutustua metsäteollisuuden kiinnostavaan varhaishistoriaan. 1800-luvun lopun punatiiliset rakennukset ja koneet ovat sananmukaisesti maailmanluokan nähtävyys, sillä ruukkimiljöö on UNESCOn maailmanperintökohde.

Tehtaan tiloissa toimii nykyisin museo. Aikaa kannattaa varata myös Verlan muihin historiallisiin rakennuksiin ja vehreisiin puistomaisemiin.


3. Arboretum Mustila: Puutarhurin toivekohde

Arboretum Mustila on Suomen suurin ja merkittävin puulajipuisto, jossa on koekasvatettu kotimaisia ja ulkomaisia puulajeja 1900-luvun alusta lähtien. Erityisen vaikuttavia ovat eksoottiset havupuumetsiköt, mutta puutarhassa on myös satamäärin muita kasvilajeja sekä tuhansia alppiruusuja ja atsaleoita.

Mustilan puutarha on mainio paikka ostaa taimia ja siemeniä omaan puutarhaan, sillä myytävien lajien soveltuvuus Suomen kylmiin oloihin on testattu käytännössä.


4. Repovesi: Etelä-Suomen jylhin erämaa

Repovesi on yksi Suomen suosituimmista kansallispuistoista. Eikä ihme, sillä jylhistä erämaamaisemista löytyy hienoja luontokokemuksia kaikille.

Alueella on yli 40 kilometriä merkittyjä retkeilyreittejä. Osa niistä on helppokulkuisia, osa taas tarjoaa korkeuseroja vaativammallekin vaeltajalle.

Reittien varrella on tulentekopaikkoja, joissa voi myös yöpyä omassa teltassa.

Repovesi on hyvä paikka harrastaa myös melontaa, kalastusta ja kalliokiipeilyä. Alueella toimii välineitä ja opaspalveluja tarjoavia paikallisia yrityksiä.


5. Ankkapurha: Kulttuuria ja monipuolisia kesäaktiviteetteja

Ankkapurhan kulttuuripuisto levittäytyy Anjalassa Kymijoen koskialueelle ja tarjoaa monipuolista näkemistä ja kokemista kaikenikäisille. Kulttuurinälkäinen tutustuu esimerkiksi taidenäyttelyyn Anjalan kartanossa ja tekee kierroksen läheisellä Alvar Aallon piirtämällä asuinalueella.

Tarjolla on runsaasti kesäaktiviteetteja koko perheelle melonnasta puistojoogaan. Nuorisokeskus Anjala järjestää lapsille päiväleirejä, kun vanhemmat vierailevat asuntomessuilla.


6. Taideruukki: Luovuutta ja kädentaitoja arvostavalle

Kulttuuri on keskiössä myös Taideruukissa, joka on taiteilijoiden, kädentaitajien ja muun luovan alan keskittymä Kymin Ruukin alueella Kuusankoskella.

Kauniissa vanhassa tehdasrakennuksessa on valtava taidegalleria, jossa voi katsella ja ostaa esimerkiksi kuva- ja lasitaidetta sekä puoteja, joista voi ostaa käsitöitä, koruja ja herkkuja.

Taideruukissa on Asuntomessujen aikaan teemaviikkoja, joissa esitellään muun muassa perinnerakentamista ja kestävää sisustamista.


Lue lisää Kouvolan kesän 2019 matkailulehdestä

MAINOS VisitKouvola

MAINOS