MAINOS

MAINOS Leipomo Rosten

Raikas vegevälipala ihastuttaa: Rapeat siemenlastut sitrus-avokadotäytteellä toimivat piknikilläkin

Julkaistu:

Siemennäkkileipä on nopea ja ravitseva välipala, joka on helppo ottaa evääksi mukaan. Sitrukset ja avokado ovat täydellinen makupari rouskuvien suupalojen kanssa.
Siemennäkkäri-reseptit ovat tuttuja monelle kotileipurille. Nyt runsaskuituisia herkkuja saa eri mauissa myös kaupoista.

Leipomo Rostenin Siemenrapeat-tuoteperheen Siemennäkkileivät valloittivat kuluttajien sydämet jo ensipuraisulla – eikä ihme: Suomessa kotimaiseen viljaan leivottavat Siemennäkkileivät ovat lisäaineettomia ja runsaskuituisia, ja niissä on jopa 70 prosenttia siemeniä. Sittemmin ne ovat saaneet rinnalleen gluteenittoman makuvaihtoehdon sekä naposteluun täydellisesti sopivia Siemenlastuja.

Ravinteikas valinta kaikkiin hetkiin

Erinomaisen ravintosisältönsä ansiosta Siemenrapeat sopivat osaksi jokapäiväistä ruokavaliota – niin aamupalaksi, lounaan lisukkeeksi kuin välipalaksikin. Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen tutkimustulokset osoittivat, että jo yksi viipale Kaura & Chia Siemennäkkileipää sisältää runsaasti hivenaineita ja vitamiineja, kuten sydämen normaalia toimintaa edistävää tiamiinia.

Lisätietoja tutkimustuloksista osoitteesta siemenrapeat.fi .

Kesäisen raikas tarjoiluehdotus: sitrus-avokadoceviche

  • Siemenlastuja, esim. Seesami & Chia, tai Siemennäkkileipiä, esim. Auringonkukka, Kaura & Pellava
  • 1 greippi (mieluiten Ruby Red tai muu makea lajike)
  • 1 tomaatti
  • 2 keskikokoista appelsiinia
  • 2 suurta avokadoa tai 4 pientä avokadoa
  • 25 g tuoretta korianteria
  • Puolikas punasipuli
  • Puolikas tuore jalopeno
  • 1 limen mehu
  • 1/2 tl hienoa merisuolaa tai sormisuolaa
  1. Kuori greippi ja appelsiinit ja leikkaa kuutioiksi siten, että hedelmäliha irtoaa kalvoista.
  2. Leikkaa avokadot, sipuli, korianteri ja jalopeno (siemenet ja kalvot poistettuna) pieniksi kuutioiksi.
  3. Yhdistä varovasti kuutioidut raaka-aineet ja lisää joukkoon limemehu ja suola.
  4. Tarjoile ceviche Siemenlastujen tai Siemennäkkileipien kanssa. Ceviche säilyy tuoreena jääkaapissa 1–2 päivää.
MAINOS Leipomo Rosten

MAINOS