MAINOS

MAINOS Careeria

Näin kehityt työelämässä – monta tutkintoa suorittanut Auli kertoo vinkkinsä

Julkaistu:

LVI-toimialalla työskentelevä Auli Liimatainen on opiskellut sujuvasti töiden ohella jo useamman tutkinnon. Liimatainen kertoo, miten haastavalta kuulostava kuvio voi parhaimmillaan onnistua.


Kun tuotepäällikkönä LVI-toimialalla työskentelevä Auli Liimatainen, 53, kaipasi uusia välineitä ja ajatuksia omaan työhönsä, hän päätti syventää osaamistaan ostopäällikön koulutusohjelmalla.

Liimataiselle työn ohella opiskelu oli tuttu juttu, sillä hän on aikuisiällä suorittanut jo tradenomin alemman korkeakoulututkinnon Laureassa sekä ylemmän korkeakoulututkinnon Haaga-Heliassa – ja kaikki sujui mallikkaasti.

Jatkuvan kehittymisen polku on nykyään tärkeä yhä useammalle työssäkäyvälle. Myös Liimatainen haaveilee voivansa oppia uutta koko elinikänsä.

– Olen edennyt omalla opiskelu- ja työpolullani aina suoraviivaisesti eteenpäin tavoitteenani sekä kehittyä että kehittää. En uraudu, vaan uudistun ja uudistan, hän kuvailee itseään.

Koulutehtävät mukaan omaan työhön

Tällä hetkellä Liimatainen työskentelee LVI-toimialalla tuotepäällikkönä kuudetta vuotta, mutta alalta hänellä on jo 20 vuoden kokemus. Viime keväänä hän päätti, että hän haluaa syventää osaamistaan ostohankinnoissa.

Liimatainen etsi alan koulutusta, jossa hän oppisi enemmän ostamisesta, logistiikasta ja hankintaan liittyvistä asioista. Haaveissa oli omaksua uusia ajatuksia omaan toimintaan. Careerian tarjoaman ostopäällikön koulutusohjelma tuntui sopivalta.

– Vastaan työssäni tuotteista ja keskusvarastovalikoimasta sekä toimittajayhteistyöstä, sopimuksista ja hinnoittelusta. Olen kuitenkin kiinnostunut enemmästä kuin vain omasta vastuualueestani, Liimatainen kertoo.

Liimatainen lähti opiskelemaan ennen kaikkea päivittääkseen tietojaan, ja hän saikin hyvää palautetta erityisesti kehittämistyöstä.

– Tehtävät ohjattiin soveltamaan omaan työhön ja otinkin joka kerta oman työpaikan esimerkiksi, Liimatainen vinkkaa.


Joustoa opiskeluihin

Kun suuri osa opiskelijoista on samanaikaisesti myös työelämässä, on selvä, että mukaan mahtuu hyvinkin kiireisiä ajanjaksoja.

– Careeriassa joustettiin hyvin työkiireiden keskellä. Esimerkiksi kehittämistyön tekemiseen sain lisäaikaa, kun se tehtiin omalle organisaatiolle, Liimatainen kertoo.

Joustavuutta löytyi myös henkilökohtaisessa ohjauksessa.

– Arvostan sitä, että aikuisopiskelija ei ole yksin, ja ymmärrystä riittää niin vaativaa työelämää kuin yksityiselämän kiireitäkin kohtaan. Opettajat olivat hyviä, vaikka joskus kyllä haastoin heitä. Silloin syntyi hyviä keskusteluja, Liimatainen kiittelee.

Seuraava tutkinto häämöttää

Haasteet ja itsensä ylittäminen pitävät tämän ahkeran naisen tyytyväisenä, ja tiedon jano on kasvanut matkan varrella. Liimatainen sai ostopäällikön koulutusohjelman keväällä päätökseen.

Hän motivoitui kehityksestään niin paljon, että uuden tutkinnon opiskelu on jo alkanut. Tällä kertaa hän päätyi syventämään johtamistaitojaan johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnolla.

Koulutus tarjoaa työkaluja oman työryhmän lähiesimiestyön eri haasteisiin ja sopii monelle eri alalle.

– Jännittää tämä uusi alue, mutta koen, että tämä on hyvä jatkumo opintopolulleni, Liimatainen suunnittelee.

Careeria tarjoaa oman vastuualueen kehittämisestä kiinnostuneille myös mahdollisuuden opiskella lähiesimiestyön ammattitutkinnon verkossa, jolloin opinnoissa on mahdollista edetä omassa tahdissa ajasta ja paikasta riippumatta.

Careeria

  • Edupolin ja Point Collegen yhdistämisen seurauksena syntynyt Careeria aloitti toimintansa 1.1.2019.
  • Kouluttaa nuoria ja aikuisia suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
  • Koulutusaloja on parikymmentä. Tutkintovalikoimaan kuuluu yli 80 eri alan perus-, ammatti ja erikoisammattitutkintoa.
  • Tarjoaa mm. syventävää täydennyskoulutusta, räätälöityjä täsmäkoulutuksia, henkilöstön osaamiskartoituksia ja yrityskohtaisesti rakennettuja koulutuksia.
  • Opiskelijoita on vuodessa noin 11 000.
  • Toimipisteitä on yhteensä kymmenen: Porvoo (5 kpl), Loviisa, Askola, Vantaa, Helsinki ja Kerava. Virtuaalisesti Careeria palvelee valtakunnallisesti ajasta ja paikasta riippumattomasti.
MAINOS Careeria

MAINOS