MAINOS

MAINOS Rajamäen

Maksimoi grilliherkkujen maku – tällä nerokkaalla perusohjeella onnistut aina

Julkaistu:

Maustamista ei kannata jättää väliin kesäkeittiössäkään. Itse tehty marinadi syntyy yllättävän helposti muutamasta aineksesta, ja se taipuu maustamaan niin lihat kun kasviksetkin.
Marinointi mureuttaa ja maustaa grilliherkut sekä antaa niille kauniin paistopinnan. Viidestä aineksesta syntyy jo simppeli ja toimiva marinadi kun otat haltuun perusohjeen ja muutaman vinkin.

Takuuvarma kaava

Monikäyttöinen marinadi syntyy kun noudatat ainesten suhteessa samaa kaavaa. Tasapainoisessa marinadissa on juuri sopivasta suhteessa hapanta, suolaista ja makeaa.

Saat hyvän pohjan marinadille kun sekoitat yhteen kaksi osaa oliiviöljyä ja yhden osan viinietikkaa. Lisää sen jälkeen mukaan suolaisuutta kuten suolaa tai soijakastiketta. Makeutta marinadiin tuo hunaja tai fariinisokeri. Lisää lopuksi mausteita kuten kuivattuja tai tuoreita yrttejä tai maustetahnoja.

Marinadin perusohje

3 dl öljyä

1 dl Rajamäen valko- tai punaviinietikkaa

2 tl hienoa merisuolaa

1/2 dl hunajaa

valitsemasi mausteet

Sekoita kaikki ainekset ja marinadi on valmis.

Kokeile uusia mausteita

Oikein maustettuna sama marinadipohja toimii oikeastaan minkä tahansa raaka-aineen kanssa. Tietyt mausteet sointuvat yhteen erityisen hyvin. Kokeile marinadiin esimerkiksi näitä makuyhdistelmiä:

valkosipuli + rosmariini + sitruuna

korianteri + persilja + chili

sinappi + rakuuna + hunaja

Maksimoi maku

Näillä vinkeillä varmistut, että saat marinoinnista irti parhaan hyödyn.

Mausta pussissa! Hanki tiiviisti sulkeutuvia pusseja. Hiero marinadia pussissa raaka-aineeseen ja nosta maustumaan jääkaappiin. Näin ei synny sotkua ja liha marinoituu tasaisesti.

Anna ajan kulua! Hyvän marinadin maut imeytyvät parhaiten ajan kanssa. Varaa marinoinnille aikaa minimissään muutama tunti. Jääkaapissa yön yli tapahtuu jo ihmeitä.

Sivele makua pintaan! Tee marinadia reilusti ja ota osa talteen ennen kun lisäät sen pussiin. Voit käyttää maustekastiketta lihan, kalan tai kasvisten sivelyyn grillatessa.

Kesäkeittiön luottopari - Rajamäen viinietikka ja oliiviöljy

Marinadeihin ja kastikkeisiin makua tuovat viinietikoiden lisäksi ekstra-neitsytoliiviöljyt, jotka ovat uutuus Rajamäen valikoimassa. Tuoteperheeseen kuuluu kuusi laadukasta kylmäpuristettua oliiviöljyä: ekstra-neitsytoliiviöljy, luomulaatuinen ekstra-neitsytoliiviöljy sekä neljä maustettua ekstra-neitsytoliiviöljyä, joissa maistuvat sitruuna, basilika, curry ja Modenan balsamietikka.

Katso lisää reseptejä!
MAINOS Rajamäen

MAINOS