MAINOS

MAINOS Teknos

Näin valitset oikean maalisävyn taloosi

Julkaistu:

Oikean maalisävyn valinta tuottaa monelle päänvaivaa, olipa kyseessä sitten kodin sisäseinien tai talon ulkopintojen maalaus. Lue vinkit oikean sävyn valintaan.
Sopivan maalisävyn valintaa kannattaa miettiä huolella. Näillä Teknoksen maaliasiantuntija Susanna Kaateikon vinkeillä onnistut sävyn valinnassa.

Omat mieltymykset

Omista mieltymyksistä kannattaa aina lähteä liikkeelle. Mieti, mistä väreistä pidät. Kerää tummempia ja vaaleampia sekä kiiltävämpiä ja himmeämpiä vaihtoehtoja lopullisten vaihtoehtojen joukkoon.

Huomioi ympäristö

Kaupunkialueilla kannattaa selvittää kaavamääräykset, jotka saattavat vaikuttaa siihen, minkä väriseksi talon ylipäätään saa maalata. Muutenkin on hyvä huomioida itse rakennus, sen käyttötarkoitus ja ikä maalisävyä valittaessa. Mökkirakennukseen luonnon keskellä voi sopia erilaiset sävyt kuin värikkäälle pientaloalueelle kaupunkiin.

Tarkkaile sävyjä eri olosuhteissa

Pilvisellä säällä maalisävy näyttää erilaiselta kuin aurinkoisella ja talvella taas erilaiselta kuin kesällä. Maalisävy taittaa eri suuntiin myös eri vuorokaudenaikoina, joten sävyn vivahteita kannattaa katsella useina eri ajankohtina. Ulkomaalin väriä ei myöskään kannata koskaan valita sisätiloissa sillä luonnonvalossa se näyttää aina erilaiselta.

Tee testimaalaus oikealle pinnalle

Testimaalaus kannattaa aina tehdä talon seinään ja riittävän isolle alueelle lopullisen käsityksen saamiseksi. Maalikauppojen värikartoilla olevat mallit ovat aivan liian pienikokoisia todellisen käsityksen saamiseksi. Myös talon röpelöinen vs. sileä pinta voi vaikuttaa eri tavalla ilmeeseen.

Muista myös kiiltoaste

Maalisävyä valitessa tulisi aina huomioida myös maalin kiiltoaste, sillä se vaikuttaa suuresti lopputulokseen. Etenkin tummemmissa sävyissä himmeä on usein kauniimpi kuin kiiltävä. Tuotteista riippuen joskus kiiltävä maali voi olla helpompi pitää puhtaana, sillä se on vähän liukkaampi. Teknoksen NORDICA –maalisarjasta löytyy kuitenkin myös täyshimmeä NORDICA MATT, joka pysyy yhtä hyvin puhtaana kuin kiiltävätkin. Ylipäätään laadukkailla maaleilla kaikki kiiltoasteet ovat yleensä helppohoitoisia, joten valinnan voi tehdä puhtaasti ulkonäöllisistä syistä.

Trendit

Lämpimät harmaat ja ruskeanharmaat greiget sävyt ovat viime aikoina olleet pinnalla myös ulkomaaleissa. Teknoksen pari vuotta sitten uusitussa värikartassa nämä ovatkin syrjäyttäneet sinertävät harmaat sekä vaaleansiniset ja vaaleanvihreät sävyt. Käytetyimmät värit suomalaisten keskuudessa ovat kuitenkin edelleen valkoinen, musta ja harmaa. Viime aikoina etenkin valkoinen on ollut näistä taas nousussa. Mikäli talomaalin valinta tuottaa itselle liikaa päänvaivaa, apua voi kysyä Teknoksen Maalineuvonnasta.

» Lisää maalausohjeita löydät Teknoksen sivuilta
» Lue myös: Kaipaako talosi uutta maalia? Aloita urakka näistä vinkeistä

Teknos NORDICA

Teknoksen NORDICA –ulkomaalisarjasta löytyvät akrylaattipohjaiset, vesiohenteiset maalit puupinnoille. Uutuutena sarjaan on tullut kiiltävän ja täyshimmeän maalin rinnalle uusi puolihimmeä NORDICA CLASSIC Talomaali, joka on ympäristöystävällinen, Joutsenmerkitty talomaali NORDICA-luokan kestävyydellä. Maalin kova pinta hylkii likaa ja säilyttää ulkonäkönsä ja värisävynsä erittäin pitkään.
MAINOS Teknos

MAINOS