MAINOS

MAINOS Teknos

Kaipaako talosi uutta maalia? Aloita urakka näistä vinkeistä

Julkaistu:

Kesän kynnyksellä talon maalaus on monelle taas ajankohtaista. Huomioi nämä asiat ennen maalikaupoille lähtemistä niin varmistat, että lopputulos on onnistunut.

Paras ajankohta maalaukselle

Mikäli kyseessä on uusi, vasta rakennettu talo, on sen maalaaminen suositeltavinta heti rakennuskesänä. Vanhan rakennuksen maalaaminen puolestaan on hyvä tehdä kunnosta riippuen 10-20 vuoden välein. Sääolosuhteet voivat vaikuttaa talon kuntoon paljonkin, joten maalipintaa kannattaa tarkkailla vuosittain. Liian huonoon kuntoon pintaa ei kannata päästää, sillä silloin uudelleenmaalaus on huomattavasti työläämpää.

Sääolosuhteiden puolesta paras ajankohta maalaamiselle on touko-syyskuussa. Pilvipoutaisena keskikesän päivänä maalausolosuhteet ovat parhaimmillaan, jolloin ei ole liian kylmä eikä kuuma.

Tee valmistelut huolella

Selvitä, millä maalilla talo on aiemmin maalattu ja miten hyvin vanha maali on vielä kiinni. Jos maali irtoilee tai epäilet uuden maalin pysyvyyttä pinnassa, kannattaa tehdä testimaalaus ennen varsinaista maalausta.

Myös maalausvalmistelut kannatta tehdä huolella, jotta itse maalaaminen sujuisi mahdollisimman sutjakasti. Suunnittele, mistä aloitat maalaamisen ja varaa oikeanlaiset välineet työhön.

Turvallisuussyistä kannattaa tikkaiden sijasta suosia rakennustelineitä varsinkin, jos kyseessä on korkea talo. Vaikka talon maalaaminen on melko siistiä puuhaa, kannattaa tarvittavat alueet ympäristöstä suojata ja hankkia itselle sopivat maalausvaatteet, joita ei tarvitse varoa.

Etene vaihe kerrallaan

Kun olet hankkinut tarvittavat välineet ja päättänyt talon maalisävyn, voi varsinainen maalausurakka alkaa.

1. Puhdistus

Jos talo ei näytä erityisen likaiselta eikä siinä ole kasvustoa tms., pelkkä pölyjen pyyhintä riittää. Turhaa vedellä läträämistä tässä vaiheessa kannattaa välttää.

Mikäli vaikuttaa siltä, että talon pinnassa on kasvustoa, kannattaa se ensin pestä huolella harjan ja Teknoksen RENSA FACADE Julkisivu- ja homepesun avulla

sekä lopuksi huuhdella puutarhaletkulla. Raaputa vielä tarvittaessa irtoileva maali tai kasvusto talon pinnasta ja anna kuivua kolme päivää. Pyyhi lopuksi pölyt.

2. Pohjustus

Puupuhtaille pinnoille kannattaa laittaa ensimmäiseksi WOODEX AQUA BASE pohjustepuunsuoja, joka antaa puulle tarvittavan suojan. Teknoksen NORDICA –talomaalisarjasta löytyy myös erillinen NORDICA PRIMER Pohjamaali, joka antaa pintamaalille paremman tarttumapinnan ja auttaa myös oksien läpilyönneissä.

3. Pintamaali

Pohjamaalin kuivuttua seuraavaan päivään on varsinaisen maalin vuoro. Yleensä talo kannattaa maalata kahteen kertaan, mutta mikäli kyseessä on uudelleenmaalaus samalla sävyllä kuin aiemmin, voi yksikin kerros pintamaalia riittää.

Ota tarvittaessa ammattilainen apuun

Kun pohjatyöt on tehty huolella, on talon maalaamisessa helppo onnistua itse. Jos kuitenkin epäilet omia maalaustaitojasi, talo on hyvin haastava tai koet, että sinulla ei ole riittävästi aikaa työhön, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen ja ostaa maalauspalvelu ulkopuolelta.

» Lue myös: Näin valitset oikean maalisävyn taloosi

Teknos NORDICA-ulkomaalisarja pohjoisiin oloihin

Teknoksen NORDICA –ulkomaalisarjasta löytyvät akrylaattipohjaiset, vesiohenteiset maalit puupinnoille. Uutuutena sarjaan on tullut kiiltävän ja täyshimmeän maalin rinnalle uusi puolihimmeä NORDICA CLASSIC Talomaali, joka on ympäristöystävällinen, Joutsenmerkitty talomaali NORDICA-luokan kestävyydellä. Maalin kova pinta hylkii likaa ja säilyttää ulkonäkönsä ja värisävynsä erittäin pitkään.

» Lisää maalausohjeita löydät Teknoksen sivuilta
MAINOS Teknos

MAINOS