MAINOS

MAINOS Hyvää Suomesta

Millaisia valintoja sinä teet ruokaostoksilla? Testaa!

Julkaistu:

Mistä on ruokaostoksesi tehty ja millaisia valintoja teet näillä ostoksilla? Testaa millainen ruokashoppailija olet - voit voittaa 50 eurolla ruokarahaa!


Hyvää Suomesta -merkki helpottaa valintaa

Kotimaiseen ruokaan liittyy paljon positiivisia asioita kuten työllisyys, ruoka-turva, alan toimijoiden vahva ammattitaito sekä monipuolinen, maittava ja terveellinen ruokatarjonta. Ruokatuotantoon liittyy aina myös ympäristövaikutuksia ja eettisiä kysymyksiä. Näitä ja muita vastuullisuuteen liittyviä asioita pohditaan Suomessakin eri näkökulmista päivittäin.

Ruokaketjussa vastuullisuus lähtee siitä, että huolehdimme ensisijaisesti oman maan ruuasta. Meillä on maailman runsaimmat vesivarat, paljon puhdasta maata ja vaurautta, joten meillä jos kellä on varaa hoitaa ruokahuoltomme. Vastuuttomuutta olisi ulkoistaa näitä ongelmia maille, joilla ruuantuotannon edellytykset eivät ole yhtä hyvät. Nautitaan täysillä omien metsien, vesien ja maatilojen annista!

Aarreaitta hyvinvoinnista huolehtivalle

Suomessa ruuan puhtaus on tietoinen valinta ja sen hyväksi tehdään paljon tinkimätöntä työtä. Kotoisista raaka-aineista valmistettuja tuotteita löytyy moneen makuun, olipa näkökulma ruokailuun mikä tahansa.

Suomalaisen ruuan tunnistaminen tuotenimen tai valmistajan perusteella voi olla joskus jopa vaikeaa. Hyvää Suomesta -merkin avulla se on helppoa, sillä merkki kertoo ruuan suomalaisista raaka-aineista ja työstä. Hyvää Suomesta -merkki pakkauksessa kertoo, että koko ruokaketjun hallinta on alusta saakka omissa käsissämme.

Tämä on Hyvää Suomesta -merkki


Hyvää Suomesta -merkki pakkauksessa takaa, että ruokatuote täyttää seuraavat kriteerit:

• Liha, kala, muna, maito 100 % suomalaista: sellaisenaan ja osana muita tuotteita

• Yhden raaka-aineen tuote 100 % suomalaista

• Monen raaka-aineen tuote 75–100 % suomalaista

• Lopputuote valmistettu ja pakattu Suomessa

Näin merkittyjä suomalaisia tuotteita valmistaa noin 300 yritystä, jotka noudattavat samoja suomalaisuuden pelisääntöjä. Noin 11000 tuotteen joukosta riittää valinnanvaraa moneen makuun.

www.hyvaasuomesta.fi


MAINOS Hyvää Suomesta

MAINOS