MAINOS

MAINOS Insinööriliitto

Voisitko ihastua insinööriin? Testaa ja ylläty!

Julkaistu:

Suomalainen insinööri täyttää tänä vuonna 100 vuotta! Oletko koskaan miettinyt, millä kaikilla elämänalueilla insinöörityö näkyy? Minkälainen elämämme olisi, jos meillä ei olisi insinöörejä?
Kun Insinööriliitto perustettiin 100 vuotta sitten, Suomi oli tekniikan takapajula. Yhteiskuntamme oli riippuvainen ulkomaisesta tekniikan tuonnista ja osaamisesta. Teollisuudessa työskentelevät insinöörit olivat saapuneet maahan mm. Saksasta ja Ruotsista. 100 vuoden aikana tästä tekniikan takapajulasta on tullut maa, joka tunnetaan huippuluokan insinööreistä.

Tänä päivänä insinööriä voi pitää arjen supersankarina, jonka tekeminen vaikuttaa taustalla arkipäiväisessä toiminnassa. Jokainen meistä käyttää päivittäin ties mitä vempaimia puhelimesta leivänpaahtimiin, mutta harva tulee ajatelleeksi, kuka tämän kaiken takana on. Insinöörityö yltää monelle sellaisellekin alueelle, joita ei ehkä tule yhdistäneeksi tekniseen toimintaan. Tiesitkö että esimerkiksi kolesterolia alentava margariini on insinööriosaamisen taidonnäyte?

Tällainen on suomalainen insinööri

Insinöörien juhlavuonna on syytä perehtyä hieman tarkemmin siihen, minkälainen insinööri on ihmisenä. Insinööriliitto on selvittänyt, minkälainen on keskimääräinen insinööri.

Keskimääräinen insinööri on 41-vuotias mies, jolla on takanaan 14 vuotta kokemusta insinööritehtävistä. Hän työskentelee asiantuntijatehtävissä yksityisellä sektorilla ja tienaa 4000 euroa kuukaudessa.

Vaikka tyypillinen insinööri onkin mies, yksi seitsemästä insinööristä on kuitenkin nainen.

Hieman useampi kuin joka neljäs insinööri on opiskellut konetekniikan alaa. Insinöörit ovat levittäytyneet koko Suomen kamaralle, mutta eniten insinöörejä asuu pääkaupunkiseudulla. Tyypillisesti he työskentelevät insinööri- tai suunnittelutoimistoissa, teknologiateollisuudessa tai tietotekniikan palvelualan yrityksessä.

Voisitko ihastua insinööriin? Testaa!

Nyt, kun olet hieman paremmin tutustunut näihin arjen supersankareihin, olet varmaan aivan ällistynyt! Oletko koskaan miettinyt, että voisit ihastua insinööriin?

Selvitä testin 10 kysymyksen avulla, olisiko sinusta kumppaniainesta insinöörille, ja osallistu palkintojen arvontaan!Jos testi ei laitteessasi toimi, voit tehdä sen myös täällä.

Kävipä testissä miten vaan, olet lämpimästi tervetullut juhlimaan 100-vuotiaita insinöörejä lukuisiin juhlavuoden tapahtumiin. Kesällä löydät meidät lukuisilta eri kokoisilta festivaaleilta ympäri Suomen.

Älä missaa mahdollisuutta nauttia festarikesästä - tule samalla moikkaamaan meitä Ihastu insinööriin -loungeemme!
MAINOS Insinööriliitto

MAINOS