MAINOS

MAINOS GSK Sensodyne

Kärsitkö vihlovista hampaista? Näin helposti vaivaan löytyy apu

Julkaistu:

Lähes jokainen on joskus säikähtänyt vihlaisua hampaissaan - vihlovista hampaista kärsii jopa joka kolmas. Syitä vihlontaan on monia, mutta onneksi apukin on lähellä. Katso vinkit, joilla vihlonta pysyy kurissa.


Hampaiden vihlonta on yleinen vaiva, ja siitä kärsivät niin nuoret kuin varttuneemmatkin. Vihlonnalle voi altistua esimerkiksi ikenien vetäytymisen ja hammaskiilteen kulumisen seurauksena. Tällöin hammasluu paljastuu, ja pinnallinen ärsytys saattaa välittyä luun kanavia pitkin hermosoluihin. Kun vihlonta rajoittuu vain yhteen hampaaseen, syynä voi olla karies tai hampaan mikromurtuma. Laajempia vihlontaoireita voi eroosion lisäksi aiheuttaa esimerkiksi parodontiitti. Suuhygieniasta huolehtiminen onkin tärkeää vihlonnan ehkäisyssä ja hoidossa.

Vinkkejä vihlonnan ehkäisyyn ja hoitoon

  1. Käytä vihloville hampaille tarkoitettua hammastahnaa. Vihlontaa lieventävät hammastahnat eivät vaahtoa liiaksi eivätkä hankaa hammasta turhaan. Vihloville hampaille tarkoitettu hammastahna voi aamuin illoin käytettynä vähentää vihlontaa kahdessa viikossa ja antaa pitkäkestoista suojaa.
  2. Harjaa hampaat aamuin illoin, ja käytä säännöllisesti hammaslankaa. Pehmeä harja on hellä niin hampaille kuin ikenillekin ja suojaa hammaskiillettä. Hyvä suuhygienia auttaa ehkäisemään hampaiden vihlontaa aiheuttavia tekijöitä, kuten ienten vetäytymistä.
  3. Kerro vihlonnasta hammastarkastuksessa. Joskus vihlonta saattaa johtua hampaassa olevasta reiästä, tai paikan sauman vuotamisesta. Tällöin hoito vaatii hammaslääkärin toimenpiteitä.

Hammastahnalla on väliä

Sensodyne-hammastahna suojaa reikiintymiseltä, ja tarjoaa kliinisesti todistetun avun vihlontaan kahdesti päivässä käytettynä. Vaikuttavina aineina ovat esimerkiksi kaliumnitraatti, NovaMin ja tinafluoridi, jotka joko salpaavat hampaan sisällä olevia hermopäätteitä tai suojaavat paljastunutta hammasluuta.

Sensodyne-hammastahna

Sensodyne Original paitsi puhdistaa hampaat, se myös suojaa vihlonnalta ja kariekselta. Käytä kahdesti päivässä. Lue lisää tästä.

Sensodyne Gentle Whitening on kuin Sensodyne Original, mutta se ehkäisee myös hampaiden värjäytymistä ja auttaa palauttamaan luonnolliset, valkoiset hampaat. Lue lisää tästä.

Kaikki Sensodyne-tuotteet ehkäisevät hampaiden vihlontaa. Tuotteet soveltuvat yli 12-vuotiaille.

www.sensodyne.fi

CHNOR/CHSENO/0017/19

MAINOS GSK Sensodyne

MAINOS