MAINOS

MAINOS Power

Oletko varma, että televisiosi toimii vielä kahden vuoden päästä?

Julkaistu:

Liki puoli miljoonaa suomalaista antennitaloutta joutuu päivittämään television tai digiboksin, kun ohjelmia aletaan lähettää korkealaatuisella HD-tekniikalla.
Televisio-ohjelmien lähetystekniikan piti muuttua HD-tasoiseksi jo ensi vuoden maaliskuussa, mutta nyt muutosta on lykätty hieman eteenpäin. Varmaa on, että muutos tapahtuu, luultavasti parin vuoden sisällä. HD-tasoinen lähetys tarjoaa jopa viisi kertaa terävämmän kuvalaadun verrattuna nykyiseen.

Suomalaiset ovat tunnetusti ahkeria television katsojia, ja perinteisen television tarjoamat ohjelmat ovat saaneet rinnalle lukuisia suoratoistopalveluja. Enää perheen ei tarvitse kokoontua television ääreen tiettyyn kellonaikaan, vaan haluttu ohjelma voidaan katsoa itselle parhaiten sopivaan aikaan.

Yhä useampi katsookin televisio-ohjelmia ajasta ja paikasta riippumatta. Myös kaikki perinteiset televisiokanavat ovat jo vuosia sitten lanseeranneet omat suoratoistopalvelunsa, joita on helppo katsoa esimerkiksi älytelevisiosta.

Mutta ohjelmia katsotaan mieluiten mahdollisimman isolta ruudulta.

- 55 tuumaa. Se on suomalaisten eniten suosima koko televisioissa, sanoo Powerin viihde-elektroniikasta vastaava myyntipäällikkö Lauri Räsänen.

Ei enää puuroista kuvaa

Tekniikan kehittyessä myös yhä isommille ruuduille löytyy ostajia.

- Nykyään isoa televisioruutua voi katsoa jo aika läheltä, eikä kuvanlaatu kärsi siitä ollenkaan.

Räsänen mainitsee, että esimerkiksi 75-tuumaisesta televisiosta voi katsoa 4K-sisältöjä vain kahden metrin päästä. Näissä 4K-materiaalissa kuvan tarkkuus on peräti nelinkertainen verrattuna HD-tasoiseen kuvaan.

Uusi HD-lähetystekniikka tuo toteutuessaan merkittävän parannuksen televisio-ohjelmien kuvanlaatuun, koska valtaosa ohjelmista lähetetään tulevaisuudessa HD-laatuisena. Se tarkoittaa peräti viisi kertaa terävämpää kuvaa kuin perusohjelmassa. Asiakkaille yksi tärkeimmistä ostokriteereistä on juurikin kuvan laatu.

- Erityisesti urheilua, luonto-ohjelmia ja elokuvia katsellessa kuvan laatu on todella tärkeässä asemassa, Räsänen muistuttaa.

Mistä selviää oman television kohtalo?

Mitä asiakkaan kannattaa tehdä, jos ei tiedä, onko omassa laitteessa uuteen lähetystekniikkaan vaadittava T2-viritin?

- Parasta olisi ottaa kuva television takana olevasta tyyppikilvestä, josta selviää television tiedot. Ja kuvan kanssa voi sitten tulla myymälään, jossa selvitämme, onko televisiossasi T2-viritin, Räsänen neuvoo.

Lähetystekniikan päivitys ei rokota pahasti kuluttajan kukkaroa, edullisimmillaan asian voi hoitaa ostamalla oikeanlaisen digiboksin, joiden hinnat lähtevät noin 70 eurosta.

- Jos antennitalouteen ostetun television hankinnasta on aikaa viisi vuotta tai enemmän, on hyvin mahdollista, että siinä ei ole uutta lähetystekniikkaa tukevaa T2-viritintä.

Räsänen sanoo, että nyt on hyvä aika suunnata televisiokaupoille, jos on miettinyt uuden laitteen hankintaa. Tekniikka on kehittynyt huimasti aivan viimeisten vuosien aikana, ja älytelevisiolla pääsee katsomaan televisio-ohjelmia, elokuvia sekä sarjoja milloin tahansa.

- Ja mikä parasta, silloin pääsee heti nauttimaan korkealaatuisesta teräväpiirtokuvasta mahtavien tv-sisältöjen parissa.

Powerilla on käynnissä TV-päivät, tutustu tarjouksiin tästä!
MAINOS Power

MAINOS