MAINOS

MAINOS Lomarengas

Ota rennosti - näillä neljällä vinkillä suunnittelet onnistuneen talviloman

Julkaistu:

Talvisen lomapäivän kulmakivi on kodikas majoitus, jonne on hyvä palata syömään ja saunomaan.

1. Hiihtokeskuksissa suositaan vuokramökkejä, joten kannattaa olla nopea

Suosittuja hiihtokeskuksia ovat esimerkiksi Ylläs, Saariselkä ja Levi, joilla kullakin on omat erityispiirteensä. Ylläksellä on loistava 330 kilometrin pituinen latuverkosto, Saariselkä on kompakti ja kansainvälinen, Levi taas tunnetaan vauhdista ja meiningistä. Lapin hiihtokeskukset ovat oivallisia perhekohteita, esimerkiksi Saariselällä on Angry Birds- sisäleikkipuisto ja Suomen pisin, 1,2 kilometrin pituinen pulkkamäki.

Lomarenkaalla on monipuolinen valikoima vuokramökkejä kaikissa hiihtokeskuksissa. Esimerkiksi Ylläksellä on tarjontaa huvilamaisesta majoituksesta tunnelmallisiin kelomökkeihin. Leviltä löytyy lisäksi huoneistovaihtoehtoja.

2. Kaipaatko lomallasi ohjelmaa vai haluatko vain olla?

Hiihtokeskuksilla voi olla tarjottavana yllättävääkin ohjelmaa. Rukalla järjestetään tammikuussa Nordic Noir-festivaali, joka tuo paikalle esimerkiksi ruotsalaisen dekkarikirjallisuuden tähden, Jens Lapiduksen. Kun tammikuun lopussa järjestetään vielä valofestivaali ja pipolätkä-tapahtuma, on selvää, että Rukalla ei ole tekemisestä puutetta.

Rukalla on mahdollisuus majoittua vaikkapa itse kylässä sijaitsevaan lomahuoneistoon, mutta valinnan varaa on, jos haluaa asua mökissä hieman kauempana hiihtokeskuksesta.

3. Ei pelkkää hiihtokeskuksen rinnettä tai latua –poikkea muuallakin

Voi olla, että upea luontokohde ei sijaitse hiihtokeskuksen välittömässä läheisyydessä, mutta matka on usein sen väärti. Esimerkiksi Rukalta järjestetään useita lumikenkäretkiä kansallispuisto Oulangan kanjonimaisemiin. Kuitenkin kenties kuvauksellisin lumikenkäilykohde on satumaisista tykkylumistaan tunnettu Riisitunturi, jonne pääsee autolla Rukalta alle tunnissa.

Leviltä ja Ylläkseltä voi hyvin piipahtaa Pallastunturille ja kivuta Taivaskerolle, joka tunnetaan myös nimellä Himmelriiki. Se on Pallastunturin korkein laki, ja sieltä avautuva näkymä on luonnollisesti upea.

4. Laatutarkistetulla vuokramökillä voi välttää ikävät yllätykset

Lomaansa harvoin haluaa pilata jännittämällä sitä, toimiiko majoituksessa kaikki niin kuin pitääkin – tai onko vuokramökki ylipäätään olemassa. Lomarenkaan mökit ovat laatutarkastettuja ja luokiteltuja. Mökkien tietojen yhteydestä voi lukea myös muiden asiakkaiden kommentteja kohteesta.

Lomarengas on kotimainen vaihtoehto

www.lomarengas.fi
MAINOS Lomarengas

MAINOS