MAINOS

MAINOS WellO2

Hengästyttääkö kauppakassin kantaminen tai rappusten nouseminen? Tämä suomalaiskeksintö tuo avun

Julkaistu:

Elämämme perusedellytys on hengittäminen. Hengitysongelmat kuitenkin piinavat satoja miljoonia ihmisiä päivittäin ja näiden ihmisten oloa helpottamaan etsitään uusia keinoja.


Tuntuuko, että hengästyt helposti ja normaaleiden asioiden kuten kauppakassien kantaminen tai rappusten nouseminen vaatii ponnistelua? Kärsitkö huonosta sisä – tai ulkoilmasta? Rasittaako tupakointi hengitystäsi? Hengitysharjoitteluun ja hengitysteiden hyvinvointiin on kehitetty kansainvälisesti patentoitu suomalainen WellO2-laite. Siinä yhdistyvät höyryhengitys ja hengityslihasten vahvistamisharjoitteet.

WellO2-laitteella hengitysharjoittelussa hengitetään painetta vastaan sekä ulos- että sisään. Samanaikaisesti laite tuottaa kosteuttavaa lämmintä höyryä. Vastusteinen hengitys avaa keuhkoputkia ja näin lämmin höyry pääsee hoitamaan keuhkoputkien limakalvoja.

– Samalla ilmateihin kertynyt sitkeä lima poistuu helpommin ja ilma painuu syvemmälle keuhkoihin parantaen ilmanvirtausta keuhkoissa, kertoo emeritusprofessori Anssi Sovijärvi.

WellO2-laitteella tehtävällä hengitysharjoittelulla voi saada apua moniin hengitystä heikentäviin ongelmiin.

– Hengityksen omatoimisella harjoittamisella WellO2-tyyppisellä laitteella on suotuisa vaikutus tilanteissa, joissa koemme riittämätöntä ilman saantia tai ilmateiden ärsytystä. Laite vahvistaa hengityslihaksia ja saa ilman kulkemaan paremmin keuhkoissamme. Tämä koetaan yleisesti myös kohentuneena yleiskuntona, Sovijärvi sanoo.

Hyötyä meille kaikille

Viimeaikainen tieteellinen näyttö osoittaa hengityslihasharjoittelulla olevan monia etuja. Monet omalla äänellään työskentelevät ovat kokeneet saaneensa WellO2-laitteesta apua äänensä kestävyyteen. Laitteella voidaan tehostaa myös terveiden ja erityisesti iäkkäiden yskimisvoimaa sekä lisätä hengityslihasvoimaa ja hyvinvointia.

WellO2 syntyi omaan tarpeeseen

WellO2:n kehittäjä on pitkän linjan yrittäjä ja keksijä Aulis Kärkkäinen, joka tarvitsi apua omiin moninaisiin hengitysongelmiinsa.

– Tiesin, että vastaavia oireita on hoidettu ennen puhaltamalla letkun avulla vedellä täytettyyn pulloon. Istuessani saunassa höyryhengittämässä helpottaakseni oloani, keksin yhdistää perinteisen pulloon puhaltamisen höyryhengitykseen. Niinpä rakensin itselleni ensimmäisen alkeellisen Welloni vuonna 2006.

Kun edellinen Kärkkäisen perustama yritys vuonna 2010 oli myyty, oli aikaa miettiä taas WellOn jatkokehitystä. Saadut käyttökokemukset olivat niin hyviä, että asiantuntijat innostuivat lähtemään mukaan jatkojalostamaan ideaa ja lopputuloksena vuonna 2016 lanseerattiin nykyinen WellO2.

WellO2 on saatavissa apteekeista, Euronics-ketjun liikkeistä, Gigantin verkkokaupasta, Unikulmasta, hyvinvarustetuista urheilutarvikeliikkeistä ja fysioterapiayrityksistä sekä WellO2-verkkokaupasta.
MAINOS WellO2

MAINOS