MAINOS

MAINOS VR

Matka alkaa jo asemalaiturilta – ”Mahtavaa päästä porukalla reissuun”

Julkaistu:

Raiteita pitkin matkustaminen on niin helppoa ja vaivatonta, ettei itse määränpää ole aina edes pääasia.
Yhtäkkiä syntyi vain tarve lähteä.

– Teki mieli ottaa spontaani irtiotto, Siru Saarinen kertoo.

– Olemme kaikki vanhoja lapsuudenystäviä, ja meillä on sellainen traditio, että käymme pari kertaa vuodessa tyttöporukalla vähän tuulettumassa viikonloppuna.

Saarinen, Sara Palander ja Niina Pollari päättivät toimia heti. Nelikymppiset helsinkiläisnaiset varasivat hetken mielijohteesta, muutaman päivän varoitusajalla junaliput Turkuun. Tosin määränpää ei ole niin tärkeä, vaan matka itsessään.


Ystävysten hymy on herkässä, sillä kaikki on sujunut hämmästyttävän helposti: ensin matkalippujen tilaus, sitten iloinen jälleennäkeminen asemalaiturilla ja sujuva siirtyminen junaan – vaikka perjantai-iltana muitakin matkalaisia on runsaasti liikkeellä.

– Mitäs jos siirryttäisiin heti ravintolavaunuun? Palander kysyy myhäillen, vaikka näkee jo vastauksen ystäviensä innokkailta kasvoilta.

Ravintolavaunussa kaikki ei sujukaan yhtä mutkattomasti. Syy löytyy uusitulta ruokalistalta, jossa riittää runsaasti valinnanvaraa.

– Lista yllätti kyllä positiivisesti. Ei ollut ihan helppo valita, koska niin moni annos vaikutti hyvältä.

Ruokia odotellessa kelpaa hieman kilistellä. Kuohujuoma ei läiky, kyyti on tasainen. Nurkkapöydän täyttää pian hersyvä nauru.

– Tuntuu kyllä ihan mahtavalta päästä matkalle ja nähdä ystäviä! Palander sanoo nostaessaan maljan.

– Miniloma alkoi jo oikeastaan nyt, Saarinen nyökkää.


– Tänä viikonloppuna olisi jännittänyt lähteä autolla liikenteeseen, kun on luvattu lumisadettakin. Olisi aika raskasta, jos joutuisi nyt ajelemaan moottoritietä pitkin ja keskittymään liikenteeseen, Palander hymähtää.

– Sitten olisi pitänyt vielä löytää jostain parkkipaikka, Pollari huomauttaa.

Juuri nyt ei tarvitse muuta kuin kippistellä ja ehkä ehostaa vähän itseään huulipunalla. Ekologisuudestakaan ei tarvitse olla huolissaan.

– Elämme kaikki niin kiireistä elämää, ettemme ole yhtään ehtineet suunnitella tätä reissua, nauravat naiset tunnustavat.

– Mitä, tuleeko seuraavaksi jo Kupittaa? Miten tämä matka meni näin älyttömän nopeasti, Saarinen naurahtaa.

Raiteita pitkin on päässyt keskustasta keskustaan. Turun ilta odottaa ystävyksiä.

– Eiköhän hei lähdetä ensi alkuun hotellille saunomaan!

Varaa oma irtiottosi osoitteesta vr.fi.

MAINOS VR

MAINOS