MAINOS

MAINOS Van Houten

Unohda nonparellit! Tällä yksinkertaisella kikalla koristelet mokkapalat helposti

Julkaistu:

Mokkapalojen trendikäs tilkkutäkkikoristelu syntyy muutamassa minuutissa tomusokerista. Leivontaguru Prisca Leclerc kertoo, miten teet isänpäivän maukkaimmat mokkapalat.


Trendikäs, kaunis ja helppo. Mokkapalakirjan kirjoittaja Prisca Leclerc kehitti uuden hittikuvion suosikkiherkulle. Koko koristelu syntyy minuutissa, kun varaudut leivontahetkeen muutamalla kuviosabluunalla.

Sabluunan voi leikata itse paperiin tai ostaa leivontaliikkeestä valmiita kuvioarkkeja, joiden läpi ripoteltaessa tomusokerista syntyy tarkka kuvio kuorrutuksen pintaan.

- Yhdistelen erilaisia sabluunoita vierekkäin ja leikkaan mokkapalat niin, että yhteen palaan jää useampi kuvio. Näin syntyy helposti hauska tilkkutäkkiefekti, Leclecr kertoo.

Kahvia vain kuorrutteeseen

Koristelun lisäksi mokkapaloissa ratkaisee maku. Leclerc on muokannut vuosien varrella perinteistä mokkapalareseptiä ja etsinyt niihin juuri sopivaa koostumusta ja makua.

Alkuperäisen reseptin Leclerc poimi vanhasta kotitaloudenkirjastaan. Siinä maustettiin kahvilla niin kuorrute kuin pohjakin.

- Jätin kahvin pois pohjasta, ja lisäsin sen vain kuorrutteeseen. Näin kahvi korostaa kuorrutteen täyteläisyyttä ja makua, ja eri osat täydentävät toisiaan.

Suklaa maistuu molemmissa osissa, ja mokkapalojen maku tulee kaakaojauheesta, kuten tapana on.

- Kaakaojauheen pitää olla tarpeeksi tummaa ja suklaista, sellaista, johon ei ole lisätty sokeria eikä mitään muutakaan, Leclerc toteaa.

Eikö olisi varmempaa käyttää tummaa suklaata levystä?

- Tumma suklaa voi olla lapsille liian hapanta, kun taas kaakaojauheella leivotuissa mokkapaloissa on juuri oikea maku ja rakenne – myös monille aikuisille.

Reunat tukevat kohoamista

Jokainen leipoja tietää, että paraskaan resepti ei takaa aina samaa lopputulosta. Leclerc antaa vinkit miten välttää tavallisimmat virheet:

1. Jäikö pohja litteäksi reunoilta? Kokeile syvempää vuokaa. Reunat tukevat kohoamista. Muista myös vaahdottaa munat ja sokeri kunnolla kuohkeaksi ja lisätä muut aineet viivyttelemättä.

2. Nousiko pohja liian höttöiseksi? Kokeile matalampaa vuokaa.

3. Onko kuorrutetta vaikea levittää? Ohenna paksua kuorrutetta lisäämällä siihen vettä tai kahvia ja kiehauta vielä kerran. Äläkä jäähdytä pohjaa jääkappikylmäksi. Huoneenlämpö riittää.

4. Imeytyykö kuorrute pohjaan? Anna pohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuorruttamista.

Lue täältä mehevien mokkapalojen resepti!

Vähän vaativampaan makuun

Herkullisten mokkapalojen salaisuus piilee laadukkaassa kaakaojauheessa. Van Houten on todellinen klassikko, perinteinen kaakaojauhe, joka on löytynyt suomalaisten kaapeissa jo vuodesta 1921. Van Houten -kaakaojauhe on 100% aitoa kaakaota ilman lisäaineita.

Lue lisää ja katso herkulliset reseptit>>>
MAINOS Van Houten

MAINOS