MAINOS

MAINOS Valio Mifu

”Eikö tässä muka ollut jauhelihaa?” 68 prosenttia suosikkiruokien maistajista meni lankaan

Julkaistu:

Suomalaisten suosikkiruoat makaronilaatikko ja lasagne tuunattiin yllättävällä tavalla televisio-ohjelman haastetta varten. Peräti sata ihmistä pääsi maistelemaan uusia makuja Kaikki vastaan 1 -ohjelman kuvauksissa.
Kumpulan maauimalan edustalla kuhisee. Ovien eteen on tuotu pieni pyörillä liikuteltava koekeittiö, ja paikalla liehuu Kaikki vastaan 1 -ohjelman tunnusviiri. Pienessä koekeittiössä Valion omat keittiömestarit Petteri Kanerva ja Tuomas Hämäläinen paistavat makaronilaatikkoa ja lasagnea, joissa jauheliha on korvattu uutuustuote Mifu jauhiksella.

Ohjelmahaasteen ideana on maistattaa näitä lempiruokia sadalla nälkäisellä uimarilla ja sitten arvuutella ainesosia – kuinka moni huomaa, että jauheliha on korvattu maitoproteiinirouheella?

Ohjelman juontaja Janne Kataja maistattaa ja naurattaa ihmisiä samalla kun kamera käy. Hän saa rennolla asenteellaan houkuteltua helposti ihmisiä tv-kameroiden eteen.

– Tulkaa maistamaan, täältä saa ilmaisen lounaan, Kataja huutelee.

Ja maistajia riittää lopulta jonoksi saakka. Pienen houkuttelun jälkeen ystävykset Elsa Nordberg, 14 ja Santra Paloniemi, 14, maistavat ruokia Elsan äidin Leena Nordbergin kanssa.

– Oli hyvää, molemmat tytöt tuumaavat.

Hämmästys oli suuri, kun tytöille paljastettiin ruokien ainesosat.

–Eiks siinä ollu jauhelihaa ollenkaan?

Lihalle kaivataan vaihtoehtoja

Uutinen oli nuorille mieluinen, sillä liharuokien syöminen on molemmilla vähentynyt. Leena nyökyttelee taustalla. Ystävysten lempiruokia ovat tällä hetkellä sushi ja texmex. Ja texmexiin Mifu jauhis onkin myös oivallinen valinta.

Kuluttajien käyttäytymistä seurataan Valiolla tarkasti.

– Ihmiset selkeästi kaipaavat vaihtoehtoja lihalle, siksi halusimme kehittää tuotteen, jolla voi suoraan korvata jauhelihan, keittiömestari Kanerva toteaa.

– Paitsi että tämän käyttö on paljon helpompaa, muistuttaa Kanervan kollega Hämäläinen.

Koekeittiön luukulla käy jatkuva kuhina, ja käytetyt lautaspinot kasvavat. Keittiömestarit eivät vielä saa paljastaa mitään uteliaille kyselijöille. Mifu jauhista on kehitetty pitkään ja sitä on testattu useiden käsiparien kautta.

Seuraavaksi maauimalan ovesta pelmahtavat paikalle puheliaat ja iloiset ystävättäret Maarit Ristaniemi ja Anja Lindholm.

Molemmat rouvat olivat mielissään, kun kuulivat, että ruuissa ei ollut käytetty lihaa vaan maitoproteiinivalmistetta.

– Tätä tule varmasti kokeiltua kotona, rouvat sanovat yhteen ääneen.

Jauheliha on varsinkin lapsiperheissä yksi käytetyimpiä raaka-aineita ehkä juuri sen helppouden vuoksi. Mifu jauhis näyttää jauhelihalta ja ruskistuu pannulla kahdessa minuutissa. Sen voi lisätä helposti tuttuihin ruokiin kuten makaronilaatikkoon.

Anjalla ja Maaritilla on molemmilla pieniä lastenlapsia ja rouvat uskovatkin, että tällä ohjeella tehty makaronilaatikko maistuu varmasti jälkipolvillekin.

– Ruoanlaitto on niin muuttunut ja on paljon uusia vaihtoehtoja, se on hienoa!

”Parempaa kuin äidin tekemä”

Annoslautaset hupenevat kovaa vauhtia, mutta vielä ehtii muutama kommentoimaan. Eeti Salovuori, 8, ja Veetu Malmberg, 11, ovat lähteneet uimareissulle Veetun äidin ja pikkuveljien kanssa.


Pojat valitsivat lautasilleen lasagneannokset.

– Ihan hyvää. Tai siis tosi hyvää, tuumasi Eeti.

Veetu tuumaa, että jopa parempaa kuin äidin tekemä.

– No, siihen ei paljon vaadita, äiti Ella Sihvonen naurahtaa vierestä.

Sihvonen ei itse uskaltanut maistaa ruokia, koska oli varma, että annoksissa oli lihaa.

– Tätä vois tehdä kotonakin, innostui Veetu.

Kuvaukset alkavat olla ohi ja koekeittiö sulkee pikku hiljaa luukkujaan. Peräti sata ihmistä pääsi maistamaan ensimmäisinä tuotetta, jota ei vielä ollut myynnissäkään. Heistä 68 luuli syövänsä jauhelihaa. Keittiömestarit vaikuttavat tyytyväisiltä vastaanottoon – spontaaneja kehuja sateli kasapäin.

PS. Makaronilaatikon ohjeen löydät täältä!

Paikalla kuultua:

”Se oli namia!”

”Parempaa kuin mummon tekemä makaronilaatikko.”

”Oli hyvää. Itse asiassa tosi hyvää.”

”Juustoista, mutta hyvää.”

”Tyttäreni on kasvissyöjä, taidankin yllättää hänet makaronilaatikolla.”

”Tajusin, ettei ruoassa ollut jauhelihaa, mutta se oli silti maukasta.”

Mifu jauhis -maistatus nähtiin Nelosella Kaikki vastaan 1 -ohjelmassa sunnuntaina 9.9. Katso jakso Ruudusta.

 

Katkaise jauhelihakierre!


Kaipaatko vaihtelua? Valio MiFU® jauhis on helppo vaihtaa jauhelihan tilalle tuttuihin arkiruokiin. Maidosta ja maitoproteiinista tehty jauhis on valmiiksi kypsää, mutta parhaimmillaan se on nopeasti pannulla ruskistettuna. 250 gramman jauhispaketti vastaa noin 400g jauhelihaa resepteissä.

Lue lisää >>>
MAINOS Valio Mifu

MAINOS