MAINOS

MAINOS Panadol

Ota kipulääke ajoissa ja valitse heti oikea annos – 9 ohjetta kipulääkkeen käyttöön

Julkaistu:

Kipulääkkeitä on aina käytettävä pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Lääkkeen ottamisessa tärkeää on oikea ajoitus ja annostus.
Kipu hoituu yleensä parhaiten etukäteen. Kipulääkettä on tärkeää ottaa oikea määrä oikeaan aikaan, jotta se vaikuttaa toivotulla tavalla. Lääke ei välttämättä vaikuta, jos annos on liian pieni tai lääkkeen ottaminen viivästyy.

Kipulääkepakkauksessa olevassa pakkausselosteessa kerrotaan, miten lääkettä käytetään, minkä suuruisina annoksina lääkettä otetaan ja miten pitkään sitä käytetään. Lääkeannosta ei koskaan saa suurentaa tai ottaa lääkettä useammin kuin pakkauksessa mainitaan tai lääkäri on määrännyt. Yliannostustapauksissa on otettava aina yhteyttä hoitohenkilökuntaan tai Myrkytystietokeskukseen.

Kannattaa myös muistaa, että alkoholin ja kipulääkkeiden samanaikainen käyttö ei ole viisasta. Alkoholi voi lisätä väärän tilannearvion ja väärien päätösten riskiä. Alkoholi ei voimista kipulääkkeen vaikutusta, mutta voi lisätä haittavaikutusten riskiä.

Kipulääke ei myöskään ole aina paras apu. Esimerkiksi lasten kohdalla kannattaa aina ensin selvittää, missä kipu on ja mistä se voisi johtua. Tilapäistä kipua voi lievittää ilman lääkemääräystä saatavilla kipulääkkeillä, mutta jos kipu onkin enemmän epämiellyttävää oloa, kipulääke ei ole aina tarpeen. Lapsen kohdalla esimerkiksi lepo, veden nauttiminen tai muu huolenpito voi olla yhtä tehokas apu.

Lääkkeet on tärkeä säilyttää lukitussa paikassa, lasten ulottumattomissa. Lääkkeiden annostuksesta huolehtii aikuinen, jotta hän voi valvoa, kuinka monta tablettia lapsi on ottanut ja miksi.

Yhdeksän tärkeintä perusohjetta kipulääkkeiden käyttöön kotona

  1. Lue aina lääkepakkauksessa oleva seloste.
  2. Noudata aina annostusohjeita, äläkä koskaan ota liian suurta annosta.
  3. Ilmoita aina lääkärille, jos epäilet haittavaikutuksia.
  4. Jos sinä käytät tai hoitamasi henkilö käyttää samaan aikaan useita (kipu)lääkkeitä, niiden on oltava yhteensopivia.
  5. Laadi lääkityslista ja ota se aina mukaan lääkärin vastaanotolle.
  6. Kerro lääkärille, jos tiedät jonkin lääkkeen olevan sopimaton sinulle tai hoitamallesi henkilölle.
  7. Pyydä lääkäriä tarkistamaan lääkitys säännöllisin väliajoin.
  8. Säilytä kipulääkkeet lasten ulottumattomissa, mieluiten lukittavassa lääkekaapissa.
  9. Palauta vanhentuneet tai käyttämättä jääneet lääkkeet apteekkiin.
Lähde: terveyskirjasto.fi

Kuumeen ja tilapäisten kiputilojen hoitoon

Panadol Forte 1 g on aikuisille tarkoitettu särky- ja kuumelääke, joka lievittää kipua ja alentaa kuumetta. Tabletit on pakattu läpipainopakkaukseen (15 tablettia/pakkaus). Panadol Forte on helposti nieltävä, koska tabletti on kalvopäällystetty sekä kooltaan markkinoiden pienin 1 g parasetamolitabletti. Ilman reseptiä.

Lue lisää panadol.fi

CHFIN/CHPAN/0038/18
MAINOS Panadol

MAINOS