MAINOS

MAINOS 24 Pesula

Matot likaisina kesän jäljiltä? Näin saat ne puhtaiksi puolessa tunnissa muutamalla kympillä

Julkaistu:

Kotimainen itsepalvelupesulayritys kehitteli tasopesukoneen, joka pesee matot nopeasti ja huomattavan edullisesti. Lue asiantuntijan vinkit matonpesuun.
Suomalaisten sisustusmaku on jo pidempään suosinut vaaleasävyisiä nukkamattoja – juuri niitä, joiden pesu omin neuvoin saattaa olla hyvin haasteellista. Niitä on vaikea saada pohjalta asti puhtaiksi, sillä lika vaeltaa nukan tyveen saavuttamattomiin.

Monelle mattojen puhdistus on suoranainen ongelma, sillä lika ei omilla konsteilla tunnu lähtevän ja pesulapalvelut tuntuvat turhan kalliilta. Ja kuka pesuruljanssiin itse ryhtyy, saa usein huomata, miten raskaita märät matot ovat siirrellä. Harvan kotinurkissa on myöskään riittävästi kuivaustilaa, ja huonosti kuivuneet matot alkavat herkästi haista pahalle. Niinpä mattoja päätyy jopa roskiin, kun tarpeeksi kätevää, edullista ja tehokasta pesutapaa ei tunnu olevan tarjolla.

Puhdas matto kuivana kotiin – ja vieläpä edullisesti

Kotimainen itsepalvelupesulayritys 24 Pesula on kehittänyt uuden tasopesukoneen, joka saa vannoutuneenkin matonjynssääjän huokaamaan viimein helpotuksesta. Kovapohjainen matto puhdistuu itsepalvelupesulan tasopesukoneessa noin puolessa tunnissa, ja sen jälkeen maton voi kääräistä mukaansa miltei käyttökuivana.

”Ensimmäisen tasopesukoneen käyttökerran jälkeen olin ihan hämmästynyt, miten kuiva mattoni oli”, kertoo Anna-Riina Zitting, joka työskentelee nykyisin 24 Pesulan palveluasiantuntijana.

”Lyhyt loppukuivatus lattialla riittää.”

Tasopesukoneen suuri etu on hinta. Matonpesu pesulassa on ollut perinteisesti varsin hintava palvelu, mutta itsepalvelupesulan tasopesukoneen myötä edullisempikin matto kannattaa nyt kiikuttaa pestäväksi. Pesun hinta tasopesukoneella on 6,30–24,70 €.

Mikä pesu sopii omalle matolle?

24 Pesulassa matonpesuun on tarjolla kahdenlaisia koneita: suuret mattokoneet pehmeille konepestäville matoille ja tasopesukoneet kovapohjaisille tasopestäville matoille. Matonpesukoneita konepestäville matoille on jokaisessa 24 Pesulassa, mutta tasopesukoneita on vielä hiukan rajoitetummin käytettävissä. Lisäksi pesulassa on lukittavat kuivauskaapit, joita voi halutessaan käyttää.

Mistä sitten voi tietää, millaista pesua oma matto tarvitsee? Maton pohjan pesulapusta saattaa saada lisätietoa siitä, onko matto konepestävä, tasopestävä vai ei-vesipestävä. Nyrkkisääntönä voi sanoa, että jos matto on luonnonmateriaalia, se on yleensä vesipestävä. Pehmeän, kaksipuoleisen maton voi pestä mattokoneessa, kun taas kovapohjainen ja yksipuoleinen matto käy tasopesukoneeseen.

Valmistajan pesuohjeisiin kannattaa perehtyä huolella ja harkita omille matoille paras pesumuoto, jotta niiden käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä, mattojen huolto olisi taatusti ympäristöystävällistä ja peseminen mahdollisimman vaivatonta. 24 Pesulassa on selkeät ja helpot ohjeet, ja koko pesuprosessi on ensikertalaisellekin yksinkertainen.

Huokaisuhetki pesulassa

Anna-Riina Zittingin perheeseen kuuluu kaksi teini-ikäistä lasta ja koira. Mattoja on joka lähtöön sekä kaupunkiasunnossa että mökillä. Sekarotuinen Isla-koira rakastaa aitoja luita, ja kaluaa niitä mieluiten maton – minkäpä muunkaan – päällä. Luun rasva jättää aikamoiset jäljet mattoon, mutta se ei enää Zittingiä haittaa, sillä tasopesukoneella pesut hoituvat luotettavasti kauppareissun yhteydessä.

”Nyt mattoja tulee pestyä huomattavasti useammin kuin aiemmin. Eivätkä matot ole enää viikkotolkulla pesulan jonossa jumissa, vaan puhtaat matot saa saman tien mukaan ja käyttöön”, Zitting kiittelee.

Puolituntinen itsepalvelupesulassa on myös ruuhkavuosien keskellä elävälle suoranaista laatuaikaa. Sen aikana voi käydä ostoksilla, hoitaa rästipuhelun tai jutella muiden asiakkaiden kanssa.

”En toisaalta usko olevani ainoa, joka nauttii, kun voi vain olla ja kuunnella omia ajatuksia”, Zitting toteaa.

Anna-Riina Zittingin muistilista matonpesuun:

  • Matoissa, jotka saattavat päästää väriä, kannattaa testata värin käyttäytymistä ensin varovasti huomaamattomassa paikassa.
  • Korjaa mahdolliset rikkoutuneet kohdat matossa ennen pesua, jotta ne eivät pesun aikana purkaudu enempää.
  • Imuroi matto ja tee mahdollinen tahranpoisto ennen pesua. Tahrat ja erityisen likaiset kohdat kannattaa käsitellä jo kotona ennen pesulaan lähtöä, jotta tahranpoistoaine ehtii vaikuttaa.
  • Tahranpoistoon sappisaippua on tehokas ja ympäristöystävällinen valinta. Myös nestemäinen pyykinpesuaine käy hyvin.
  • Kun matot on rullattu pois pesua varten, imuroi ja pese lattiat. Puhtaat matot on ihana laittaa suoraan puhtaalle lattialle.
  • Kun lähdet matonpesuun, ota mukaan naru, jolla saa mattorullan näppärästi kannettua!

Tiesitkö tämän tasopesukoneista?

Pestävän maton suositeltu paksuus on 0,5–3 senttimetriä. Maksimileveys pestävälle matolle on 200 senttimetriä. Pituutta voi matolla olla neljä metriä.

Hinnat alkavat 6,30 € matolta.

Kovapohjaisen maton pesu hoituu patentoidulla tasopesukoneella 5–30 minuutissa.

Kone pesee yhden maton kerrallaan. Tasopesukoneessa pystyy pesemään myös pyöreitä mattoja.

Kaikki pesut sisältävät allergisoimattoman ja hajusteettoman pesuaineen, joka syötetään pesussa automaattisesti.

Varausta ei tarvita, vaan pyykille pääsee aina, kun haluttu kone on vapaana. Lyhyen pesuajan vuoksi mahdollinen jonotusaikakin jää lyhyeksi.

24 Pesulan asiakaspalvelunumerossa on aina neuvoja paikalla.

Katso sijainnit ja paljon muuta 24 Pesulan sivuilta.
MAINOS 24 Pesula

MAINOS