MainosTikkurila

Päivitä lastenhuone helposti – Maalaamalla ideat toteutuvat hetkessä

Lapsi kasvaa ulos vaatteistaan, mutta myös huoneestaan. Oman tilan tuntu syntyy lempiväreistä, rennoista valumajäljistä tai vaikkapa kimalluksesta.

Koko seinän pituiseen liitumaalilla maalattuun sateenkaareen voi piirtää ja taiteilla omia juttuja.


5.7.2018 13:09

Värikynätuhrut kirahvitapetilla kertovat ajasta, jonka alakoululainen jätti jo taakseen. Puhumattakaan nalleboordista, jonka alla yläkoululainen ratkoo toisen asteen yhtälöitä ja odottaa viikonloppua. Kuulostaako tutulta?

– Vauvojen ja pienten lasten huoneisiin panostetaan usein paljonkin, mutta aina ei huomata, että koululainen on jäänyt asumaan pikkulapsen huoneeseen, kertoo värisuunnittelija ja tekninen neuvoja Kati Perälä Tikkurila Oy:stä. Ratkaisu on hänen mukaansa erittäin helppo ja varsin edullinen: maalipurkki esiin.

– Joskus uuteen ilmeeseen riittää jo se, että maalataan yksi seinä tai vaikkapa pöytä ja tuoli. Mutta on myös kiva ideoida yhdessä koko huoneen uudistus.

Kirkkaat tai synkätkin sävyt voivat toimia

Kun lapsi pääsee ideoimaan, suosikeiksi voi nousta pastelliunelmien ohella hyvinkin kirkkaita ja räikeitä värejä. Sellaisia tuli myös värikokoelmaan, jonka Tikkurila laati lapsiraadin opastuksella. On tomaattia ja basilikaa, mutta toki myös vaahtokarkkia ja sorbettia.

Tikkurilan mallihuoneissa vahvat värit esiintyvät monesti raitoina tai irrallisina kuvioina hillityllä pohjalla. Perälä muistuttaa, että teini-iän kynnyksellä oma tyyli voi löytyä myös tummista väreistä.

– Jos halutaan välttää synkkää ja pimeää tunnelmaa, kannattaa jättää yläosa vaaleaksi tai maalata vain yksi tumma tehosteseinä. Silloin huone säilyy avarana ja valoisana.

Yhdessä mallihuoneessa tumma kaupunkisilhuetti kurottelee vaaleanharmaata taivasta kohden. Toisessa huoneessa vaaleansininen yläosa valuu farkkusinisen alaosan päälle. Valumajäljet näyttävät rennoilta, mutta taustalla on huolellinen valmistelu.

– Rajat ja kuviot on aina hyvä mitata, piirtää vatupassin avulla ja teipata huolellisesti. Sen jälkeen maalaaminen on helppoa. Vinkkejä saa myös ohjevideoista.

Inspiroiva ja ajaton valumaseinä sopii pitkään kasvavan nuoren huoneeseen.

Liitu-, hohto- ja magneettiraitoja maalaamalla

Värien ja kuvioiden ohella hauskoja temppuja voi tehdä erikoismaaleilla. Vielä jokunen vuosi sitten maalattiin vain mustia tai vihreitä liitutauluja, mutta nykyään liitutaulumaaleja sävytetään minkä tahansa värisiksi ja vedetään seinille raidoiksi. Sävyttää voi myös helmiäismaaleja, joilla on helppo uudistaa vaikkapa vanha peltirasia.

– Helmiäismaali sopii myös seiniin ja kalusteisiin, Perälä lisää. Lasten suosikkeja on myös maali, joka latautuu valossa ja hohtaa pimeässä, ja maali, johon magneetit tarttuvat kuin jääkaapin oveen.

Lastenhuoneen perusmaaleiksi Perälä suosittelee vesiohenteisia seinä- ja kalustemaaleja.

– Niillä on helppo maalata, ne ovat hajuttomia ja kuivuvat parissa tunnissa. Yhden seinän saa alusta loppuun valmiiksi yhden päivän aikana, jos ei tarvitse tasoittaa reikiä, Perälä kertoo. Kaikkein herkimmille maalareille ja asukkaille hän suosittelee tuotteita, joissa on allergiatunnus.

Elämä on värikäs leikki!

Tikkurilan korkealaatuisista ja kestävistä sisämaaleista löydät turvalliset ratkaisut lastenhuoneen pinnoille. Tikkurilan laajassa tuotevalikoimassa on runsaasti maaleja ja lakkoja, jotka soveltuvat niin lastenhuoneen seinien kuin lasten kalusteiden ja lelujen maalaamiseen. Kaikista herkimmät voivat valita allergiatunnuksella merkityn tuotteen.

Vallaton viidakko, unelmien sateenkaari, mystinen metropoli ja monta muuta hauskaa ideaa lastenhuoneen uudistamiseen löydät Tikkurilan sivuilta. Lue ohjeet miten toteutat ideat ja valitset oikeat tuotteet.