MAINOS

MAINOS PlusTerveys

Näin säästät hammaslääkärikuluissa

Julkaistu:

Pienillä asioilla on yllättävän suuri merkitys. Lue asiantuntijan vinkit!
Hampaiden ja suun terveydestä huolehtiminen on helppoa ja nopeaa. Kaikkein tärkeintä on kotihoito. Jos hampaat ehtivät mennä huonoon kuntoon, on suussa enemmän korjattavaa. Siksi säännölliset tarkastukset ja hammaskiven poisto tulevat pitkällä aikavälillä myös halvemmiksi kuin isot remontit. Lue, miten pidät huolta hampaistasi niin, ettei hammaslääkäri tartu poraan heti katsottuaan suuhusi.

1. Hoida hampaita säännöllisesti

Hampaiden hoitaminen ehkäisee monia suun sairauksia, kuten hampaiden reikiintymistä ja ientulehdusta. Huolellinen hoito estää suussa olevien tulehdusten leviämisen muualle kehoon. Esimerkiksi vaarattomalta kuulostava ientulehdus lisää sydän- ja aivoinfarktin riskiä, ja hoitamaton suu heikentää monien sairauksien hoitoa.

– Kun jaksat harjata hampaita hammastahnalla kaksi minuuttia aamuin illoin ja muistat puhdistaa hammasvälitkin, olet jo tehnyt paljon terveytesi eteen, lupaa Elina Alvesalo PlusTerveys Hammaslääkäreistä.

2. Pienin askelin maaliin

Jos olet laiminlyönyt vaikkapa hammasvälien puhdistuksen täysin, pyri alkuun lankaamaan pari kertaa viikossa. Tihennä lankailuväliä vähitellen, kunnes tavasta tulee jokapäiväinen. Jos repsahdat rutiinista, älä lannistu, vaan jatka taas seuraavana päivänä. Uusien tapojen oppiminen vie aikansa.

3. Luota ammattilaiseen

Sopiiko sinulle hammasväliharja vai hammaslankain? Valitse yhdessä hammaslääkärin kanssa itsellesi parhaiten sopivat tavat hoitaa hampaita. Käy hammaslääkärissä säännöllisesti, vaikka sinulla ei olisi ikinä ollut reikiä tai muita oireita. Hammaslääkäri tarkistaa myös ikenet ja limakalvot eli sen, että koko suu on terve. Hän huomaa ajoissa, jos suuhun on kehittymässä ongelmia.

– Me PlusTerveydessä ajattelemme, että suunterveyden ammattilainen on yhteistyökumppani, joka tukee ja opastaa, kertoo Alvesalo.

4. Mieti, mitä laitat suuhusi

Hampaat kärsivät sokerista, happamista ruuista ja napostelusta. Hammasystävälliseen ruokavalioon kuuluu enintään 4–5 ruokailukertaa päivässä. Nauti herkutteluhetkistä aterian yhteydessä, ja vältät ylimääräiset happohyökkäykset. Ruokailun päätteeksi happohyökkäys kannattaa katkaista ksylitolituotteella tai pienellä palalla kovaa juustoa.

Hammaslääkäriin helposti

PlusTerveys Hammaslääkärit ovat aina valmiita opastamaan hampaiden ja suun hoidossa. Toimipisteitä PlusTerveydellä on noin 70 paikkakunnalla ympäri Suomen. Löydät lähimmän hammaslääkärin täältä.
MAINOS PlusTerveys

MAINOS