MainosK-Citymarket

Michelin-kokki loi valmisruokasarjan, joka oli heti hitti – ”Gourmet-ruokaa, jota ei voi mokata”

Nykyään kaupasta saa gourmet-tason valmisruokaa, jotka tarvitsee osata vain lämmittää. Kokemattomampikin kokki onnistuu takuulla.

Maa-artisokkakeitto valmistetaan ravintola Olon alkuperäisellä reseptillä ja se on makuprofiililtaan hyvin miellyttävä – pehmeä mutta samaan aikaan hieman hapokas ja makea.


17.6. 11:55

Pekka Terävälle ruoanlaiton kolme kulmakiveä ovat maku, maku ja maku.

– Maku on tärkein, hän vielä alleviivaa.

Terävä tunnetaan Helsingin Pohjoisesplanadilla sijaitsevasta Michelin-ravintola Olosta. Keittiömestari ja ravintoloitsija on menestynyt useissa kansainvälisissä kokkikilpailuissa, ja hänet on valittu myös muun muassa Kokkien kokiksi suomalaisten keittiömestareiden ja kokkien toimesta.

Maku edellä Terävä lähti luomaan myös K-ruokakauppojen yksinoikeudella myymiä Olo Creative Kitchen -valmisruoka-annoksia. Sarjaan kuuluvat kurpitsa-, maa-artisokka- ja kukkakaalikeitot, lihapullia maustepippurikastikkeessa, tomaattista jauhelihaa ja perunaa lasagnen tapaan sekä kirjolohipihvi rapukastikkeella.

Suosituimmat annokset ovat maa-artisokkakeitto sekä lihapullat.

Sarjan vastaanotto on ylittänyt kaikki odotukset. Suosituimmat annokset ovat maa-artisokkakeitto sekä lihapullat. Terävä sanoo, että osasi jo suunnitteluvaiheessa odottaa lihapullien suosiota.

– Sen sijaan maa-artisokkakeiton suosio vähän yllätti, hän tunnustaa.

Toisaalta menestys ei ole ihme: keitto valmistetaan ravintola Olon alkuperäisellä reseptillä ja se on makuprofiililtaan hyvin miellyttävä – pehmeä mutta samaan aikaan hieman hapokas ja makea.

Ravintolatasoinen valmisruoka vetoaa

Kotona halutaan syödä hyvin, vaikka arki olisi miten kiireistä. Asiakkaan ajan arvoinen kauppa vastaa tähän tarpeeseen.

K-Citymarketin laadukkaat puolivalmisteet, kuten kypsät lihavalmisteet, helpottavat ruoanlaittoa ja valmisruoat ne vasta nopeasti valmistuvatkin. Myös palvelutiskien valikoima tuoreine salaatteineen ja lämpimine ruokineen tuo oman lisänsä tarjontaan.

Pekka Terävä osasi jo suunnitteluvaiheessa odottaa, että gourmet-lihapullille on kysyntää. Mehevät lihapullat tarjoillaan kermaisessa maustepippurikastikkeessa.

– Omaa osaamista ruoanlaittajana ei tarvitse paljoa miettiä, kun kaupasta saa tällaisia tuotteita, sanoo Keskon valmisruokien osto- ja myyntipäällikkö Carita Rissanen.

Myös Pekka Terävä näkee epäonnistumisen mahdollisuuden häviävän pienenä.

– Ellei nyt jätä annosta kymmeneksi minuutiksi mikroon pyörimään täysteholla niin ei näissä oikein voi mokata, hän sanoo.

Valmisruokien runsastunut valikoima

– Jos verrataan vaikkapa vuoteen 2013, on valmisruoissa tapahtunut valtava muutos, sanoo Carita Rissanen.

Tarjolla on aiempaa runsaampi valikoima entistä tuoreempia tuotteita, etnisiä makuja sekä välipaloja.

Kotona halutaan syödä hyvin, vaikka arki olisi miten kiireistä.

Sushi valloitti K-Citymarketien asiakkaat 2010-luvun lopulla. Rissanen näkee sushin oleva kuitenkin jo hieman arkipäiväistymään päin.

– Sushi ei ole enää pelkkä viikonlopun herkku, vaan vähän kuin pizza: sitä syödään oikeastaan tilanteessa kuin tilanteessa, hän toteaa.

Herkkusuiden ostoskoreihin päätyy sushin ja Olo Creative Kitchen -annosten lisäksi yhä useammin myös Jim Lim by Farang -tuotteita, Naughty Brgerin hampurilaisaineksia tai Hookin wingsejä.

Pekka Terävän Michelin-ravintola Olon hengessä valmistetusta valmisruoasta voi koostaa kolmen ruokalajin illallisen.

– Myynnin kasvu valmisruokien ryhmässä on poikkeuksellisen kovaa, noin 10 prosenttia vuosittain, kertoo Rissanen.

– Valmisruokaa ostetaan useammin, sitä ostavien määrä on kasvanut ja sekä valmisruokien että puolivalmisteiden käyttö arjessa on selvästi kulttuurisesti hyväksyttävämpää.

Tuunaamalla vieläkin maukkaampaa

Huipputason valmisruokiin sopivat Pekka Terävän mukaan laadukkaat raaka-aineet, joita arjessa muutenkin käytetään. Esimerkiksi peruna on hänen mukaansa Suomessa maailman parasta. Liika kikkailu ei kannata.

– Huipputason valmisruoka on laadukasta mutta yksinkertaista, Terävä summaa.

Huipputason valmisruoka on laadukasta mutta yksinkertaista.

Yksinkertaisia annoksia on myös helppo tuunata, ja niitä voi selkä suorana tarjota vieraillekin. Esimerkiksi Olo Creative Kitchen maa-artisokkakeitto nousee uuteen elämyspotenssiin, kun sen kylkeen paahtaa maa-artisokkaa uunissa, pikkelöi omenaa kulhon pohjalle ja hienontaa pinnalle vielä tuoretta ruohosipulia.

Tuoreet yrtit ovat muutenkin helppo ja nopea tapa piristää valmisannoksia. Panostaa kannattaa myös kauniiseen esillepanoon.

Terävä kertoo saavansa Olo Creative Kitchen -annoksista paljon henkilökohtaista palautetta.

– Viikoittain tulee sähköpostiin kiitoksia. Joku on joskus soittanutkin, että olipa päivän piristys tämä ateria.

Tiesitkö?

K-Citymarketin suosituimmat huippuvalmisruoat

Olo Creative Kitchen

Pekka Terävän Michelin-ravintola Olon hengessä valmistettua valmisruokaa. Puhtaita, konstailemattomia pohjoismaisia makuja ja annokset, joista voi koostaa kolmen ruokalajin illallisen.

Jim Lim by Farang

Farangin ravintoloitsija Matti Wikbergin rakastamat kaakkoisaasialaiset maut helposti kotiin tuotuna. Sarja sisältää kotimaisesta lihasta valmistettuja lihatuotteita, kuten karamellisoituja ribsejä ja satay-vartaita, ja siihen kuuluu myös erilaisia kastikkeita.

Naughty BRGR

Top Chef -voittaja Akseli Herlevin Naughty Burger -sarja sisältää kaiken, mitä tarvitaan herkullisten burgerien valmistukseen kotona, eli pihvit, sämpylät, juustot sekä kastikkeet aiolista kimchi-majoneesiin.

Classic Pizza Bake Home

Premium-pizzaa kotisohvalle! Classic Pizza Restaurantin suosituimmat pizzamaut valmistuvat kotiuunissa vain muutamassa minuutissa. Mauissa on mistä valita – maistuisiko lihavoittoinen Hangover, Pollo Barbeque, Serrano Special vai pestokasvispizza Pesto & Co?

Lue lisää valmisruokasarjoista, jotka löydät vain K-kaupoista

Lue myös: