[Mainos: K-Citymarket] Herkkusuut, varokaa: tämä juusto räjäyttää tajunnan! ”Se pitää kokea jotta ymmärtää” - K-Citymarket - aikasi arvoinen kauppa - Ilta-Sanomat
MainosK-Citymarket

Herkkusuut, varokaa: tämä juusto räjäyttää tajunnan! ”Se pitää kokea jotta ymmärtää”

Juustonystävän paratiisista löytyvät niin juhlapöytien kestosuosikit kuin hieman erikoisemmatkin uudet tuttavuudet. Mikä mahtaa olla syyssesongin salaperäinen uutuus?

K-Citymarket Eastonin herkuttelujuustovalikoima käsittää yli kaksisataa erilaista juustoa.


30.9. 11:40

Kun herkkusuu näkee edessään neljäkymmentä hyllymetriä pakattuja palajuustoja, alkaa mielessä pyöriä isomman juustotarjottimen hankinta. Mitä tästä nyt ottaisi, kun mieli tekisi ottaa kaikkea!

– Aivan kaikkia en edes minä ole maistanut, nauraa K-Citymarket Eastonin kauppias Anne Timonen.

Urakka olisi mittava ansioituneemmallekin juustohiirelle – kaupan herkuttelujuustovalikoima käsittää yli kaksisataa erilaista juustoa, joista noin sataakolmeakymmentä myydään aktiivisesti, sesongin mukaan hieman vaihdellen.

Nyt ollaan menossa kohti juustojen parasta aikaa.

– Nyt ollaan menossa kohti juustojen parasta aikaa, Timonen kertoo ja mainitsee valikoiman rikastuvan syksyn juhlien myötä entisestään.

Pienien palojen lisäksi erikoisjuustoja on mahdollista ostaa myös isompina tahkoina. Lakkiaisissa ja muissa perhejuhlissa pöytä kruunataankin usein hienostuneen aromin omaavalla, kookkaalla brie-kiekolla.

Kauppias Anne Timonen kertoo, että juustovalikoima rikastuu syksyn juhlien myötä entisestään.

– Joulumyyntiin meille on tulossa isona tahkona myös erästä paljon toivottua kotimaista sinihomejuustoa, jonka nimeä en tosin vielä saa paljastaa, vinkkaa Timonen mutta lupaa salaperäisen juuston lunastavan makuun kohdistuvat odotukset.

Tajunnan räjäyttävä espanjalainen

Juustot liikkuvat Eastonissa vilkkaasti.

– Selkeä trendi on, että nyt halutaan kotimaisten tuottajien ja pienten lähijuustoloiden tuotteita, Timonen esittelee.

Nyt halutaan kotimaisten tuottajien ja pienten lähijuustoloiden tuotteita.

Kotimaisia erikoisuuksia kaupan valikoimassa ovat esimerkiksi Kappelin Juustolan pastöroimattomat homejuustot. Perinteisesti juusto valmistetaan Euroopassa pastöroimattomasta maidosta, mutta Kappelin Juustola on ainoa, joka käyttää sitä homejuustoihin Suomessa.

– Nämä ovat siis kotimaisin voimin ja käsityönä tuotettuja, kansainvälisen tason makuelämyksiä, luonnehtii Timonen.

Juustohyllyn aromit ovat muutenkin kansainvälisiä, sillä tuotteet tulevat eri puolilta Länsi- ja Lounais-Eurooppaa, Englannista sekä Norjasta ja Tanskasta.

Juustohyllyn aromit ovat kansainvälisiä, sillä tuotteet tulevat eri puolilta Länsi- ja Lounais-Eurooppaa, Englannista sekä Norjasta ja Tanskasta.

Kauppiaalta kehuja saa erityisesti espanjalainen tryffelimanchego, jonka makua hän luonnehtii ”tajunnan räjäyttäväksi”. Suosiotaan on kasvattanut myös norjalainen mes- eli herajuusto, jonka makea ja kinuskimainen maku syntyy maidon ja heran karamellisoituessa juuston keittovaiheessa. Kuvailu ei riitä – juusto pitää itse kokea.

– Tälle se perinteisesti juuston kanssa nautittu hillo tai viinirypäle ei ehkä ole paras kaveri, mutta esimerkiksi kipakka omena toimii hyvin, opastaa Timonen.

Mesjuustoa voi kokeilla myös kalan seurana tai maltaisen leivän päällisenä. Jos makuparit mietityttävät, apua on saatavilla:

– Juustotiskin vieressä on palvelutiski, jonka myyjät auttavat tässä asiassa mielellään, Timonen lupaa.

Premium-tuotteita ja parhaita tarjouksia

Palvelutiskillä asiointi on kirjaimellisesti loistava kokemus: tiskin yläpuolella kimmeltävät kristallikruunut, joiden idean Timosen kauppiaspuoliso Mika Timonen nappasi Lontoon Harrods-tavaratalosta.

Pariskunta on ollut kauppiaina kohta kolmattakymmenettä vuotta. Itäkeskuksen Citymarketissa he aloittivat 2005, kunnes Easton avattiin 2017. Vuonna 2020 kauppa jo palkittiin vuoden K-Citymarketina.

– Tunnustukseen vaikuttaa osaltaan asiakastyytyväisyys, joka meillä on huippuluokkaa, sanoo Mika Timonen.

– Olemme asiakkaan ajan arvoisia, koska olemme asiakkaidemme näköisiä ja vastaamme heidän tarpeisiinsa. Kauppa on nykyaikainen ja viihtyisä. Lisäksi meille on helppo tulla, hän listaa.

K-Citymarket Easton on yhtä aikaa sekä herkku- että halpakauppa.

Easton on konseptiltaan kiehtova: se onnistuu olemaan yhtä aikaa sekä herkku- että halpakauppa jossa euro on kova sana ja tarjoukset kohdallaan, mutta niiden rinnalla premium- ja erikoistuotteet kulkevat luontevasti ilman minkäänlaista vastakkainasettelua. Kaupassa on myös useita shop-in-shoppeja kuten suuren luontaistuotevalikoiman sisältävä hyvinvointimaailma sekä lemmikkitarvikekauppa.

– 50-vuotiaalla K-Citymarket-ketjulla on hieno tarina ja on ollut uskomatonta olla itsekin mukana sitä rakentamassa, sanoo Anne Timonen.

– Meille on kunnia-asia olla juuri K-Citymarket-kauppiaita, viedä omalta osaltamme ketjua eteenpäin ja tehdä asiakkaiden arjesta edelleen parempaa ja sujuvampaa.

Jokainen K-Citymarket on kauppiaansa näköinen. Lue lisää tarinoita

Lue myös: