[Mainos: K-Citymarket] Pienen tytön harras toive irtokarkeista toteutui viimein: ”Kyllä siinä meni roska silmään” - K-Citymarket - aikasi arvoinen kauppa - Ilta-Sanomat
MainosK-Citymarket

Pienen tytön harras toive irtokarkeista toteutui viimein: ”Kyllä siinä meni roska silmään”

Kauppias-Olli mahdollisti sen, että lapsiasiakas pääsi elämänsä ensimmäistä kertaa irtokarkkiostoksille.

11-vuotias tyttö pääsi ensi kertaa elämässään irtokarkkiostoksille, kun kauppias Olli Pehkonen päätti toteuttaa tytön pitkäaikaisen haaveen.


23.6. 9:21

K-Citymarket Seinäjoki Päivölän kauppias Olli Pehkosen työhuoneen seinälle on kiinnitetty vuonna 2019 saapunut asiakaspalaute. Siinä 11-vuotias tyttö kertoo, kuinka ei ole koskaan syönyt irtokarkkeja.

– Keliakian johdosta hän ei voinut ostaa irtokarkkeja tavallisesta hyllystä, sillä kauhojen mukana saattoi siirtyä vehnäpölyä tuotteesta toiseen, Pehkonen kertoo.

Ensi kertaa irtokarkkihyllyllä

Keliaakikko voi pahimmillaan saada vehnäpölystä hyvin vaikeita oireita. Palautetta miettimään jäänyt kauppias päätti etsiä tytön, jotta voisi tarjota tälle oman, turvallisen karkkiostoshetken. Somen voimalla tyttö löytyikin nopeasti.

– Puhuin hänen äitinsä kanssa puhelimessa ja kerroin, että haluaisimme järjestää tytölle mahdollisuuden tehdä hänen toivomiaan ostoksia. Taustalta kuului riemukkaita kiljahduksia, joista välittyi niin vilpitön ilo, että itselläni meni roska silmään, hän tunnustaa.

K-Citymarket Päivölässä on tätä nykyä pysyvä, erinomainen gluteenittomien irtokarkkien valikoima, jonka äärelle tullaan kauempaakin.

Yksittäistä lasta ja tapahtumaa varten koostetusta karkkivalikoimasta versoivat ensin gluteenittomien karkkien pop up -päivät ja niiden jälkeen pysyvä, erinomainen gluteenittomien irtokarkkien valikoima, jonka äärelle tullaan kauempaakin. Tällä hetkellä keliaakikolle sopivia irtonameja on valikoimissa sen kolmeakymmentä sorttia.

Parasta palautetta ihmisistä

Kauppias huomauttaa, että erityisruokavalio on huomioitu Päivölässä hyvin muutenkin.

– Gluteenittomilla tuotteilla on oma osastonsa, jolle on koottu niin tuoreet leivät, pullat, pakasteet kuin teolliset elintarvikkeet, hän sanoo summaillen, että osastolta löytyy kuutisensataa tuotetta - noin 90 prosenttia kaupan koko gluteenittomien tuotteiden valikoimasta.

Tällä hetkellä keliaakikolle sopivia irtonameja on valikoimissa sen kolmeakymmentä sorttia.

Selkeästä kokonaisuudesta asiakas löytää helposti sekä tutut perustuotteet että ruokavalioon sopivat uutuudet.

– Lisäksi osasto helpottaa myös sellaisen ihmisen elämää, jolle on tulossa gluteenitonta ruokavaliota noudattavia vieraita ja joka yrittää miettiä, mitä heille tarjota, Pehkonen sanoo.

Vastaavaa ongelmaa ratkoo myös kylmästä myytäville vegetuotteille varattu tila. Parisataa tuotetta vuustoista vegeleikkeleisiin, Härkiksiin ja muihin ruoanlaittotarpeisiin on nekin koottu selkeäksi kokonaisuudeksi lattiatarroineen ja kyltteineen.

Gluteenittomilla tuotteilla on oma osastonsa, jolle on koottu niin tuoreet leivät, pullat, pakasteet kuin teolliset elintarvikkeet.

– Osaltaan juuri selkeä valikoima tekee meistä asiakkaan ajan arvoisen kaupan. Meillä on helppo asioida ja löytää tarvitsemansa. Lisäksi parkkitilat ovat isot, käytävätilaa reilusti ja kassat toimivat, pohtii Pehkonen.

Pehkosen aloitettua Päivölässä vuonna 2019 on liki kaikki osastot hiljalleen päivitetty vastaamaan paremmin asiakkaiden tarpeita. Kaupassa on tätä nykyä Fazerin jauholeipomo, pizzeria sekä myynnissä myös paikallisen ravintolan sushia sekä itämaisia ruoka-annoksia.

Kun kauppiaalta kysyy, mistä hän on erityisen ylpeä, vastaus tulee kuin apteekin hyllyltä:

– Henkilökunnasta. Valtaosa asiakaspalautteista koskee juuri työntekijöitä ja sitä, miten iloisia ja palvelualttiita he ovat.

Pienet, suuret toiveet

Pullopoikana uransa aloittanut Pehkonen on ollut kaupan alalla neljännesvuosisadan. Citymarketien taival Suomessa on puolestaan tuplasti pidempi, ja ketju juhlii tänä vuonna 50-vuotissynttäreitään. Pehkonen itsekin muistaa, kun hänen kotipaikkakunnalleen Rovaniemelle tuli ensimmäinen Citymarket.

– Olihan se tapahtuma. Viisikymmentä vuotta alalla on hieno saavutus, hän tuumii.

Ihmisläheinen työ on Pehkoselle mieleen. Vaikka Päivölä on iso kauppa, jossa riittää neliöitä ja henkilökuntaa, vastaa kauppias itse edelleen henkilökohtaisesti asiakkailta tulevaan palautteeseen. Varsinaisen palautteen lisäksi kauppa saa myös paljon tuotetoiveita, jotka pyritään mahdollisuuksien mukaan toteuttamaan pikkutytön karkkitoiveen tapaan.

Pullopoikana uransa aloittanut Olli Pehkonen on ollut kaupan alalla neljännesvuosisadan.

– Jokainen asiakas on meille merkityksellinen ja jokaisella hyllystä löytyvällä tuotteella tarina, hän toteaa.

Tänä kesänä otetaan matkakohteiksi K-Citymarketit – kerää kaikki kaupat!

Lue myös: