[Mainos: K-Citymarket] Julkkiskokkien suunnittelema ravintola avasi K-Citymarketissa – ”Hommasta paisui isompi kuin oli tarkoitus” - K-Citymarket - aikasi arvoinen kauppa - Ilta-Sanomat
MainosK-Citymarket

Julkkiskokkien suunnittelema ravintola avasi K-Citymarketissa – ”Hommasta paisui isompi kuin oli tarkoitus”

Jaakon ja Elinan kauppa hämärtää ravintolan ja ruokakaupan rajoja. Huippukokkien annokset ja talon oma jäätelö käyvät kuin kuumille kiville – ja lisää on luvassa.

Gelato-tehtaan ja ravintolan lisäksi K-Citymarket Porin Puuvillassa on muun muassa huikea tuoretuotevalikoima sekä kolmekymmentä metriä pitkä palvelutiski.


30.4. 14:37

– Uskon, että ihmisiä kiinnostaa tulevaisuudessa entistä enemmän kaupasta saatava laadukas, ravintolatasoinen ruoka, pohtii Jaakko Kauppinen.

Kauppinen pyörittää yhdessä vaimonsa Elinan kanssa K-Citymarket Pori Puuvillaa, jossa hiljattain aukesi kaupan oma ravintola Puuvilla Kitchen. Siellä nautitaan esimerkiksi aitoa, roomalaistyylistä levypizzaa, sushia, ruokaisia salaatteja, kulhoruokia sekä tanskalaistyylisiä avoleipiä, joissa on täytteenä muun muassa itse savustettua lohta. Kaikkea saa myös mukaan.

– Puuvilla Kitchen on paitsi ravintola, myös kauppamme keittiötoiminnan kattobrändi, jonka alla tuotetaan sekä oman keittiön take away -annokset että paikan päällä nautittavat ravintolaelämykset, Kauppinen kertoo.

Kauppias Jaakko Kauppinen haluaa tuottaa asiakkailleen elämyksiä.

Kauppisella oli selkeä visio kaupan ruokatuotannon viemisestä uudelle tasolle, mutta toteutusta pohtiessa hän alkoi kaivata ravintola-alan ammattilaisen näkemystä. Yhteisen tuttavan kautta mukaan tulivat keittiömestarit Aki Wahlman ja Teresa Välimäki.

– Teresa ja Aki ovat huippuammattilaisia, joiden kanssa on luontevaa työskennellä. Hommasta paisui heidän myötään jopa isompi kuin mitä alun perin oli edes tarkoitus, naurahtaa Kauppinen.

Keittiömestarit Aki Wahlman ja Teresa Välimäki ovat olleet mukana ideoimassa Puuvilla Kitcheniä.

Tulossa on myös tapas-tyylistä pientä purtavaa, jota voi istahtaa nauttimaan viinilasillisen kera vaikka kesken ostosten teon. Myös kaupan oma jäätelötehdas avautui parisen viikkoa sitten. Sen vastaanotto on ollut suorastaan jäätävän hyvä.

– Pistaasi on suosikkimakuni. Se on ylivoimainen ykkönen myös asiakkaiden keskuudessa, myhäilee kauppias.

Oman kaupan elämystehdas

Käsityönä paikan päällä tehty tuorejäätelö on elämys, joka nostaa arkisen kauppareissun uudelle tasolle. Juuri elämyksiä Kauppinen haluaakin asiakkailleen tuottaa.

Gelato-tehtaan ja ravintolan lisäksi kaupasta löytyy muun muassa huikea tuoretuotevalikoima sekä kolmekymmentä metriä pitkä palvelutiski. Jokainen K-Citymarket tarjoaakin aina jotain uutta ja yllättävää.

– Tuskin kukaan kauppaan mennessään tietoisesti ajattelee menevänsä kokemaan jotain uutta. Mutta me pyrimme yllättämään ja ylittämään odotukset. Se tekee meistä asiakkaan ajan arvoisen kaupan, summaa Kauppinen.

 Me pyrimme yllättämään ja ylittämään odotukset.

K-Citymarketit täyttävät tänä vuonna 50 vuotta. Kauppinen muistaa K-Citymarketit jo omasta lapsuudestaan, ja opiskeluvuosina hän työskenteli osa-aikaisesti K-Citymarket Kupittaalla. Siellä kipinä kauppiasuralle itse asiassa syttyikin, kun Kauppinen pääsi seuraamaan vierestä Hannu Aaltosen työskentelyä kauppiaana.

– Oma kauppiasurani on nyt kestänyt kymmenkunta vuotta, ja viihdyn valtavan hyvin. Parasta työssä on se, että saan olla päivittäin tekemisissä sekä ihmisten että oman intohimoni eli ruoan kanssa, kertoo Kauppinen.

Ruokakauppa, ravintola vai ravintolaruokakauppa?

Ruokakaupan ja ravintolan raja on koko ajan muuttumassa entistä häilyvämmäksi. Kauppisen mielestä kehityksen suunta on luonnollinen.

– Kaupassa on raaka-aineet ja luontainen asiakasvirta. Niiden päälle on helppo lähteä rakentamaan ravintolamaisuutta, pohdiskelee kauppias.

Kauppinen kokee, että kaupan on muutenkin pyrittävä kehittymään ja uudistumaan jatkuvasti. Kauppias kehittelee koko ajan jotain uutta ja haistelee maailman tuulia. Ilmiöt ja ideat leviävät nopeasti myös somen välityksellä.

Puuvilla Kitchenissä nautitaan esimerkiksi roomalaistyylistä levypizzaa, sushia, kulhoruokia sekä tanskalaistyylisiä avoleipiä.

Hyväksi havaittuihin konsepteihin saattavat kopiointimielessä tarttua alalla myös kilpailijat, mutta Porin Puuvillan K-Citymarketilla on jotain jäljittelemätöntä:

– Se on fiilis, joka asiakkaalle työntekijöistä säteilee. Henkilökunnan luomaa ilmapiiriä on mahdoton kopioida.

Jokainen K-Citymarket on kauppiaansa näköinen. Lue lisää tarinoita

Lue myös: