Kuljettaja kurvaili autolla aivan väärässä paikassa Espoossa – poliisilta ei herunut lainkaan ymmärrystä

Autoilija koki oikeudekseen ajella hiihtoladulla.

Hiihtäjiä kuvattuna Espoon Oittaalla helmikuussa 2023.

15.3. 18:39

Espoon Oittaan hiihtoladuilla koettiin erittäin vaarallinen tapaus lauantai-iltana. Poliisi sai ilmoituksia autoilijasta, jonka kerrottiin ajavan pitkin hiihtolatua.

Poliisi tavoitti kuljettajan lopulta ladun ulkopuolelta liikenteestä iltakymmenen jälkeen. Poliisin arvion mukaan kuljettaja olisi ehtinyt ajella laduilla noin kaksikymmentä minuuttia. Poliisi kertoi, että hänellä oli ollut ajokkinaan tavanomainen henkilöauto.

– Todennäköisesti ladulla ajelu on ollut hetken mielijohde. Ajattelemattomuutta tai hauskanpitoa, jota ei ole ymmärretty, ettei se mitään hauskanpitoa ole. On joskus paha mennä virkamiehenä näistä ihmisten aivoituksista sanomaan, toteaa Ilta-Sanomille komisario Hannu Väänänen.

Varsinaisilta vaaratilanteilta oli tiettävästi vältytty.

Poliisin puhuttama kuljettaja oli ollut sitä mieltä, että hän voi ajaa latuja pitkin. Poliisi oli täysin eri mieltä ja antoi kuljettajalle sakon.

Poliisin mukaan tapauksessa ei ollut viitteitä päihteistä.

– Ladulla ajamiseen ei ole kyllä mitään hyväksyttävää syytä, jos ei kuulu ladun huoltohenkilökuntaan. Ladulla kuljetaan suksilla ja sitten jos sinne mennään sekaan kikkailemaan autolla, ei ymmärretä tilanteen vakavuutta ja sitä, minkälaisia riskejä tuollaisessa on, komisario Väänänen jyrähtää.

Väänänen huomauttaa, että ladulla asiattomasti liikkuvasta autoilijasta on syytä ilmoittaa hätäkeskukseen.

– Kun tiedetään, että ladulla voi olla lapsia ja muita ihmisiä hiihtämässä – jotkut jopa kuulokkeet korvilla – niin varmasti autolla ajaminen ladulla herättää väessä huolta. Varmasti ihmiset siitä hätäkeskukseen ilmoittavatkin, kun sellaista havaitsevat. Ja pitääkin ilmoittaa, että siihen päästään väliin ennen kuin kukaan loukkaantuu.

Komisario Väänäsen tietojen mukaan Oittaan laduille ei olisi koitunut suuria vaurioita vaarallisesta ”lauantaiajelusta”.

– Ilmeisesti laduille ei tullut pahoja vaurioita, sillä latupohjat olivat niin hyvät.

Oittaan hiihtoladuilla on havaittu autoilijoita aiemminkin. Helsingin Sanomat kertoi viime vuonna tapauksesta, jossa autoilijoita oli havaittu laduilla joulukuisena viikonloppuna.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?