Kuva: Pahasti simahtanut suomalainen hiihtäjä päätyi otsikoihin Norjassa – ”Se oli järkyttävää”

Naisten ensimmäinen 50 kilometrin kilpailu uuvutti Suomen Rebecca Immosen perusteellisesti.

Rebecca Immonen kilpaili sunnuntaina 50 kilometrin kisassa Oslossa. Voipunutta hiihtäjää autettiin maalialueella.

12.3. 20:34

Vaikka naishiihtäjät pääosin selviytyivät sunnuntaina erinomaisesti tulikokeestaan 50 kilometrin (v) matkalla Oslon Holmenkollenilla, joukossa nähtiin tietysti myös dramaattisia katkeamisia.

Naisten tähän asti pisin maailmancupin ja arvokisojen hiihtomatka 30 kilometriä siirtyi sunnuntaina historiaan, ja matka pitenee nyt 20 kilometrillä. Arvokisoissa naisten 50 kilometriä debytoi MM-Trondheimissa 2025; silloin hiihdetään perinteisellä tyylillä.

Norjalainen Dagbladet-lehti seurasi sunnuntaina Suomen rajusti väsähtäneen Rebecca Immosen kärsimyksiä maalialueella. Immonen löi loppukirissä toisen suomalaisen eli Vilma Ryytyn kolmella sekunnilla, mutta viimeinen rutistus maksoi paljon.

Immonen ei pysynyt jaloillaan, vaan häntä oli kannateltava. Hiihtäjä toipui maalialueella pitkän tovin ennen kuin oli valmis haastateltavaksi.

Kerttu Niskanen oli odotetusti paras suomalainen sunnuntain historiallisessa kilpailussa Holmenkollenilla.

Loppukirissä oli kyse kilpailun viimeisistä sijoista. Immonen otti 31. sijan ja jätti Ryytyn viimeiseksi. Yksikään 32 matkaanlähtijästä ei keskeyttänyt. Paras suomalainen Kerttu Niskanen oli 8:s ja Eveliina Piippo 10:s.

– Se oli järkyttävää. Tunsin oloni kilpailun aikana melko hyväksi; muut ovat vain parempia kuin minä, maailmancupissa jo vuonna 2018 Lahdessa debytoinut Immonen kommentoi Dagbladetille.

Lopun kamppailu Ryyttyä vastaan maksoi paljon:

– Yritin kolme kertaa jättää Vilman lopussa. Ensimmäinen yritys tuntui hyvältä, mutta viimeisessä mäessä minulla ei ollut enää tuntoa käsissä tai jaloissa. Jouduin melkein pysähtymään, olo oli ällöttävä, Immonen sanoi norjalaislehdelle.

Immonen jäi kilpailun voittajasta, Norjan Ragnhild Hagasta runsaat 14 minuuttia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?