Teemu Virtasen 24 tunnin hiihdon ME-yritys siirtyy

Ultrahiihtäjä Teemu Virtasen oli määrä tavoitella tiistaista 7.3.2023 alkaen vuorokauden hiihdon maailmanennätystä Helsingin Olympiastadionilla, mutta yritys siirtyy hamaan tulevaisuuteen kehnoksi äityvän sään vuoksi.

Teemu Virtanen oli juuri päättyneissä hiihdon MM-kisoissa Planicassa Viaplayn toimittajana.

6.3. 12:52

Sääennusteen mukaan Teemu Virtanen olisi päässyt aloittamaan ennätyskokeensa tiistaina liukkaassa pakkaskelissä, mutta keskiviikon puolella on odotettavissa lumimyräkkä, joka sotkee suunnitelmat.

– Sieltä on tulossa aikamoinen myrsky. ME-yritys kaatuisi ehdottomasti siihen, joten ei ole mitään järkeä edes aloittaa, Virtanen kertoi.

Vuorokauden hiihdon ennätyskokeessa Virtasen pitää pystyä tikittämään tasaisen kovaan tahtiin kierroksia tunnista toiseen, mutta lumisateessa kierrosvauhti auttamattomasti putoaa ja tekee ME-tuloksen saavuttamisesta mahdotonta.

Nyt hän kartoittaa tiimeineen sitä, ehtisikö hän yrittää maailmanennätystä jonakin toisena päivänä vielä nyt Helsingin Olympiastadionilla käynnissä olevien Helsinki Ski Weeksien aikana. Helsinki Ski Weeks huipentuu 22.3.2023 pidettävään kansainväliseen Stadion Sprint -hiihtokilpailuun.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?