Iivo Niskanen paljasti nyt totuuden kunnostaan

Iivo Niskanen kertoi, miten alkutalven sairastelujakso vaikutti vireeseen MM-kisoissa.

5.3. 17:54

Planica

Maastohiihtäjä Iivo Niskasen, 31, todellinen kunto on ollut koko talven täysi arvoitus.

Viime talven olympialaduilta kolme mitalia kahminut Niskanen sairastui koronavirukseen marraskuussa, juuri ennen maailmancupin kauden avausta Rukalla. Hän joutui pitämään harjoitustauon ja palasi kisoihin vasta vuodenvaihteen Tour de Skillä.

  • Sanoman hiihtoasiantuntija Harri Kirvesniemi analysoi kuninkuusmatkaa ja päättyneitä Planican MM-kisoja yllä olevalla videolla.

Tour päättyi keskeytykseen. Seuraava näyte kunnosta saatiin tammikuun lopussa Les Roussesissa, jossa Niskanen puristi 20 kilometrin (p) yhteislähdössä toiseksi.

Kuopiolainen kisaili vielä Toblachin maailmancupissa helmikuun alussa, minkä jälkeen vetäytyi harjoittelemaan Planican MM-kisoja varten.

Kauden kohokohdasta käteen jäi skiathlonin 13. sija, nopein osuusaika hopeaan johtaneessa viestissä sekä päämatka 50 kilometrin (p) yhteislähtökisan kutossija. Kaikkea muuta kuin täysosuma, siis.

Niskaselta kysyttiin sunnuntain kisan jälkeen arviota hänen MM-kisakunnostaan. Vastaus ei jättänyt kylmäksi.

– Sen jälkeen, kun tervehdyin, olen treenannut pelkästään tätä matkaa varten ja tullut tänne pärjäämään. Ei minulla ole ollut mitään ongelmaa kuukauteen. Olen ollut ihan riittävän kovassa kunnossa pärjätäkseni, hän linjasi.

Iivo Niskanen ei kokenut pystyneensä ulosmittaamaan kuntoaan.

Niskasen mukaan menestykselle ei ollut sunnuntaina ”mitään muuta esteitä” kuin hänen oma taktinen lapsuksensa. Suomalaistähti teki ratkaisevan iskunsa liian myöhään, vasta muutamaa kilometri ennen maalia.

Kiritykit Pål Golbergin ja Johannes Hösflot Kläbon johdolla olivat loppukahinoissa liikaa. Pronssi meni Ruotsin William Poromaalle.

Niskanen ymmärsi taktiikkansa epäonnistuneen siinä vaiheessa, kun seitsemän miehen kärkiporukka lähti ison nousun päältä pitkään ja kasaavaan laskuun.

– Tajusin, että ei ole mitään edellytyksiä voittaa, kun vastassa oli niin tuoreita miehiä. Oma vauhtireservini ei tuollaisissa kireissä riitä.

Niskasen arvio MM-kisoista oli lohduton.

– Kaikki oli yhden kortin varassa. Nyt se kortti ei tuonut mitään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?