Turhautuneelta Iivo Niskaselta kovaa vihjailua – näin hiihtopomo vastaa

Iivo Niskanen kummasteli viidenkympin voittoaikaa.

5.3. 16:54

Planica

Planican MM-kisojen kuninkuusmatka miesten 50 kilometriä taitettiin sunnuntaina arvokisahistorian nopeimpaan aikaan perinteisellä hiihtotavalla. Maailmanmestaruuteen kirinyt Pål Golberg käytti matkaan aikaa 2.01.30.

Aiempi pertsan ennätysveto oli peräisin Vancouverin olympialaisista 2010. Petter Northugin voittoaika oli tuolloin 2.05.35.

  • Sanoman hiihtoasiantuntija Harri Kirvesniemi analysoi kuninkuusmatkaa ja päättyneitä Planican MM-kisoja yllä olevalla videolla.

Planican ennätysvetoa voi pitää vähintäänkin yllättävänä, sillä sunnuntaina Planicassa vallitsivat hyvin raskaat ja hitaat olosuhteet. Lämpötila nousi seitsemään plusasteeseen ja aurinko porotti täyttä häkää koko kisan ajan.

Kuudenneksi pyhän viidelläkympillä jäänyt Iivo Niskanen ihmetteli poikkeuksellisen nopeaa aikaa.

– Keli oli ihan hyvä, mutta ei mikään supernopea, koska latu kostui jonkin verran. En sitten tiedä, minkä mittainen kisa oli; että oliko tarkalleen viisikymppiä. Vauhtia ei nimittäin ollut missään vaiheessa kovin paljoa, Niskanen kummasteli turhautuneena.

Kilpailunjohtaja Uros Ponikvarin mukaan kilpailu oli miltei tarkalleen 50 kilometriä pitkä. Sunnuntaina sauvottiin seitsemän kertaa 7,15 kilometrin mittainen lenkki.

– Se on Kansainvälisen hiihtoliiton Fisin virallisten radanmittaajien tarkistama, ja kaikki nämä homologointidokumentit löytyvät Fisin verkkosivuilta, Ponikvar kommentoi.

– Kilpailun nopea voittoaika johtui myös siitä, että lumi oli tänään erittäin nopeaa, Ponikvar sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?