Näin Kerttu Niskasen aviomies kommentoi MM-hiihtoa Viaplaylla – myönsi tylyn faktan

Juho Mikkonen oli tyytymätön työhönsä vaimonsa valmentajana.

4.3. 15:29

Kerttu Niskasen puoliso Juho Mikkonen sanoi Viaplayn lähetyksessä olevansa tyytymätön omaan työhönsä vaimonsa henkilökohtaisena valmentajana.

Niskanen jäi MM-kisojen päämatkallaan 30 kilometrillä kuudenneksi.

– En saanut Kerttua riittävän kovaksi näihin arvokisoihin, Viaplayn suorasanaisena asiantuntijana MM-kisoissa toiminut Mikkonen sanoi.

Mikkosen mielestä Niskaselle ei kertynyt monta hyvää hiihtoa mainiosti sujuneen Tour de Ski  -kiertueen jälkeen.

– Vaikka se Ranska olikin hyvä hiihto, ei ole saatu sellaista tunnetta kroppaan, että olisi ihan parhaassa vireessä. Se näkyi mielestäni tänään, Mikkonen sanoi.

Hän viittasi Ranskan 20 kilometrin yhteislähtökilpailuun, jossa Niskanen sijoittui toiseksi Planicassa kaksi MM-kultaa saavuttaneen Ruotsin Ebba Anderssonin jälkeen.

Lue lisää: Kommentti: Kerttu Niskasen aviomies on erinomainen hiihtoasiantuntija – mutta Norjassa hän ei tätä hommaa tekisi

Mikkonen totesi, että Niskanen putosi mitalitaistelusta viimeistään siinä kohtaa, kun lopulta toiseksi tullut Norjan Anne Kjersti Kalvå iski vajaat kolme kilometriä ennen maalia.

– Kyllä se mitalitaistelu ratkesi Kertun osalta siihen. Kaikkensa yritti, ja ihan tyytyväinen olen siihen, että ei antanut periksi missään vaiheessa, Mikkonen sanoi.

Mikkosen havaintojen mukaan Niskasen sukset toimivat ihan hyvin, mutta hän oli keskustellut asiasta heti kisan jälkeen voitelupäällikkö Mika Venäläisen kanssa, ja tämä oli toista mieltä.

– Mika sanoi, että he eivät olleet ihan tyytyväisiä Kertun kakkossuksiin. Niissä luisto-ominaisuus ei ollut ihan sitä mitä haettiin. Keli muuttuu, ja se on tällaista. Siinä oli muilla vähän parempia suksia, ja toki ei Kerttu jaksanutkaan tuonne loppunousun. Kuten hän sanoi tienneensä, että vaikka pysyisi mäen päälle mukana, ei se sijoitus ole tuosta paljon paranemassa, Mikkonen sanoi Viaplayn lähetyksessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?