Tätä et näe tv:stä – MM-latujen liepeillä on lohduton näky

Hiihtäjien allekirjoitusseinän ankea sijoituspaikka herätti huomion.

Legendaarinen nimikirjoitusseinä oli jätetty Planican hiihtostadionin lähelle.

5.3. 10:18

Planica

Lasinen allekirjoitusseinä on tuttu näky kaikille, jotka seuraavat maastohiihtoa televisiosta. Jo vuosien ajan on ollut tapana, että hiihtäjät käyvät rustaamassa nimikirjoituksensa läpinäkyvään seinään ennen kisaa.

Näin on tehty myös Planican MM-kisoissa. Lahden kisoissa 2017 tauluja oli kahdeksan, mutta Sloveniassa järjestäjien käytössä oli vain yksi nimmarilasi.

Shokki olikin käsinkosketeltava, kun Sanoman kisatoimitus havaitsi legendaarisen tv-elementin hiihtostadionin liepeillä perjantaina. Lasiseinä nojasi hylättynä harmaan parakkirakennuksen seinustalla.

Näystä oli glooria kaukana.

Siinä se nyt on, nimmariseinä

Nimikirjoitusseinän karu kohtalo nousi otsikoihin Norjassa aiemmin tällä viikolla. TV2:n toimittaja huomasi, kun toimitsija pyyhki nimikirjoituksia pois taulusta naisten kympin jälkeen.

– Täyttä tuhlausta, norjalaiskanavan asiantuntija Petter Northug puhisi tuolloin.

Norjalaishiihtäjä Hans Christer Holund ihmetteli, miksei kisajärjestäjä säilytä taulua nimmareineen ja myy sitä keräten rahaa esimerkiksi hyväntekeväisyyteen

Tauluista vastuussa oleva Marcus Guchi kommentoi porua herättänyttä ratkaisua TV2:lle. Hän ei osannut sanoa, miksi kisajärjestäjillä on käytössään vain yksi taulu.

– Meidän on pyyhittävä allekirjoitukset pois joka päivä, jotta taulu on valmiina seuraavaan kisaan. Emme ripusta seinää muistoesineeksi tai aio tehdä rahaa sillä, Guchi totesi.

Piirtotaulu esiteltiin tv-yleisölle ensimmäistä kertaa vuonna 2009 Rukan maailmancupissa.

– Taulu on mahdollisuus tv:lle näyttää urheilijoiden kasvoja. Jotkut kirjoittavat vain nimmarin, toiset piirtävät jotain ja hymyilevät kameralle. Se on urheilijoille mahdollisuus saada itseään esiin, Kansainvälisen hiihtoliiton Fisin nykyinen kilpailunjohtaja Michal Lamplot kommentoi Ylelle vuonna 2017.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?