Iivo Niskanen hämmästyi näkyä Suomen huoltorekassa kesken MM-trillerin – joukkuekaveri ihan solmussa

Ristomatti Hakola yritti kampittaa jännitystään luovin keinoin.

Iivo Niskanen ja Ristomatti Hakola olivat viestihopean takuumiehiä

3.3. 19:14

Planica

Ristomatti Hakola tunnetaan kovana jännittäjänä. Jännitettävää riitti myös perjantaina, kun Suomi taisteli dramaattisten vaiheiden jälkeen viestihopeaa.

Hakola kertoi olleensa kauhun kangistama ennen omaa avausosuuttaan, sillä hän on sairastelujen takia kisaillut tällä kaudella todella vähän.

31-vuotias Jämin Jänteen mies hoiti osuutensa mallikkaasti, mutta henkinen paine ei siihen loppunut. Tilanne alkoi käydä kestämättömäksi, kun kakkososuuden Iivo Niskanen lähetti Perttu Hyvärisen matkaan liki 40 sekunnin kaulalla takaa-ajajiin.

Niskanen meni pian osuutensa jälkeen vaihtamaan vaatteita Suomen huoltorekkaan. Siellä odotti jännityksen jähmettämä Hakola.

– Kysyin ”Riseltä”, onko sillä nettipaketti lopussa, kun ei katso kisaa ollenkaan. Ei kuulemma huvittanut. Muutaman kerran oli jo katsonut ja aina pettynyt, Niskanen naureskeli.

Hakola vahvisti tapahtuneen. Hän pysyi mieluummin informaatiokatveessa.

– En katsonut. Muutaman kerran olen arvokisoissa maistellut rekalla mitalia. Päätin lähteä pessimismin kautta.

Hakola jopa linnoittautui huoltorekan yläkertaan, jotta ei näkisi, mitä ladulla tapahtuu. Idea oli nerokas, mutta se epäonnistui.

– Alakerrasta kuului televisiolähetystä.

Ristomatti Hakola onnistui omalla osuudellaan. Vain maailmanmestari Norja karkasi suomalaiselta.

Pessimismille oli syynsä, sillä Hakola on ollut mukana arvokisojen pitkässä viestissä kolme kertaa aiemmin, eikä mitalitili ollut karttunut ennen perjantaita. Hänen uransa toinen arvokisamitali, MM-hopea, on kahden vuoden takaa parisprintistä.

Hakola oli perjantain kisan jälkeen hieman hämillään, suorastaan liikuttunut. Se ei ole ihme, sillä miehen kausi on ollut taas kerran vaikeuksien sävyttämä.

– Olin ajatellut, että MM-viestissä pitää olla ensimmäisen kerran kunnossa, hän sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?