Norjan tähdeltä erikoinen tempaus Suomen MM-juhlissa – selittää nyt tekoaan

Pål Golberg iloitsi Suomen viestimitalista täysin rinnoin.

Norjan Pål Golberg otti ilon irti Suomen viestimitalista.

3.3. 18:32 | Päivitetty 3.3. 18:43

Planica

Planican hiihtostadionin maalialueella käynnistyivät riehakkaat suomalaisjuhlat, kun viestijoukkueen ankkuri Niko Anttola oli ylittänyt maaliviivan toisena.

Tilanne oli yltyä kaoottiseksi. Ahtaalle ja aidatulle alueelle rynnisti Suomen taustahenkilöitä toisensa perään. Kaikki huusivat ja jotkut halailivat. Kyyneleitäkin vuodatettiin.

Maalialueella oli tunnelmaa.

Jonkinlainen täyttymys koettiin noin varttitunti mitalin varmistumisen jälkeen, kun kaikki joukkueen jäsenet kutsuttiin yhteiskuvaan maaliviivan eteen. Tuossa vaiheessa roiskui samppanjakin.

Pian sen jälkeen kun suomalaiset olivat ryhmittäytyneet kuvaa varten, paikalle juoksi Pål Golberg, kultajoukkue Norjan kakkososuuden viestinviejä. Leveästi hymyillyt tähtihiihtäjä meni muina miehinä poseeraamaan Suomen joukkueen kanssa.

Perinteisen osuuksilla Iivo Niskasen jälkeen toisiksi nopeinta vauhtia pitänyt Golberg selitti myöhemmin tempauksensa taustat.

– Tunnen hyvin Jesse Väänäsen, joka oli ottamassa kuvaa. Minulta tuo oli spontaani reaktio. Halusin onnitella Suomea, koska tiedän, miten paljon tämä teille merkitsee, hän sanoi.

Golberg kertoi, että hänellä on Suomen joukkueessa paljon hyviä ystäviä, esimerkiksi Niskanen, jonka kanssa norjalainen on kiertänyt kisoja nuorten MM-hiihdoista saakka.

– Olen hyvin iloinen, että Suomi saavutti tämän mitalin ja erityisesti Iivon puolesta. Hän on ollut pitkään niin hyvä viestihiihtäjä.

Saksa oli viestin kolmas.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?