Veronika Stepanova kuittasi tylysti norjalaisten ylivoiman

Venäläistähti kommentoi asiaa Dagbladetille.

Veronika Stepanova kommentoi norjalaisten ylivoimaa. Arkistokuva.

5.3. 19:17

Venäläinen hiihtotähti Veronika Stepanova pamautti yksiselitteisen syyn sille, miksi Norja oli ylivoimainen hiihdon MM-kisoissa Planicassa, Sloveniassa.

– Ei venäläisiä, ei kilpailua, Stepanova sanoi norjalaiselle Dagbladetille.

Venäläisurheilijat on suljettu urheilukisoista maan aloitettua suurhyökkäyksen Ukrainaan reilu vuosi sitten.

Venäläiset ovat kilpailleet MM-kisojen aikana omissa kansallisissa kisoissaan, joiden arvoa he ovat yrittäneet kiillottaa vimmalla. Esimerkiksi Aleksandr Bolshunov esiintyi Venäjällä yhdistelmäkilpailun voittonsa jälkeen polleasti julistaen puolustaneensa onnistuneesti Obertsdorfin 2021 maailmanmestaruuttaan.

Planican MM-kisoihin ei myyty pääsylippuja toivotun runsaasti. Stepanova sanoi norjalaislehdelle, ettei asia yllätä.

– Miksi matkustaa Sloveniaan, kun samojen tyyppien näkee voittavan Lygnassa tai vastaavassa? Meidän venäläisten pitäisi saada osallistua Planicaan. Aleksandr Bolshunov ja Natalja Neprjajeva ovat uransa huipulla ja taistelisivat aivan varmasti paikasta palkintokorokkeelle.

Bolshunovin valmentaja Juri Boradavkokin sanoi, ettei Planicassa kilpailtu ”todellisia MM-kisoja”.

– Maastohiihdossa on kaksi suurvaltaa: Venäjä ja Norja. Jos toinen ei osallistu, toinen menestyy vähällä taistelulla tai taistelutta, hän sanoi kisojen aikana Sport-Expressissä.

Norjalaisten ylivoimaa kommentoi myös Ruotsin tähtihiihtäjä William Poromaa, joka pystyi edes pikkuisen iskemään kiilaa norjalaisjoukkoon 15 kilometrin (v) kisassa Planicassa. Hän hiihti viidenneksi kisassa, jossa Norja otti sijat 1–4 ja 6.

– Voittaakseen norjalaiset MM-kisoissa on mentävä todella kovaa. Sulkekaa norjalaiset kisoista kuten venäläiset, ja olen maailmanmestari, Poromaa vitsaili Expressenissä.

Norja esitti supernäytöksen esimerkiksi perjantaina miesten viestissä, jossa se hiihti selvään voittoon.

Norja juhli perjantaina miesten viestin maailmanmestaruutta. Vasemmalta Hans Christer Holund, Pål Golberg, Simen Hegstad Krüger ja Johannes Hösflot Kläbo.

Norjalaisten ylivoimaa perjantaina kuvasi se, että Norjan ankkuri Johannes Hösflot Kläbo oli pyytänyt osuutensa aikana lupaa hiljentää vauhtiaan saadakseen aikaan kilpailua.

Lue lisää: Norjassa haukuttiin MM-viesti aivan pystyyn, Johannes Kläbo paljasti hämmentävän toiveen – ”Surullista ja tyhmää”

Lupaa ei heltynyt. Kläbo hiihti maaliin ylhäisessä yksinäisyydessään. Suomi otti hopeaa ja Saksa pronssia.

Suomelle viestimitali jäi kisojen ainoaksi. Norja voitti kisojen mitalitilaston ylivoimaisesti.

Kisojen päätöspäivänä sunnuntaina Norja otti kaksoisvoiton miesten 50 kilometrin (p) yhteislähtökisassa, kun Pål Golberg voitti ja Kläbo saavutti hopeaa. Ruotsin Poromaa venyi pronssille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?