Ruotsin ankkuri raivosi maalialueella – pian edessä oli kriisipalaveri: ”Teimme taktisen virheen”

Ruotsin epäonnistuminen meni Calle Halfvarssonin tunteisiin.

Calle Halfvarsson oli todella tyytymätön viestin jälkeen. Arkistokuva.

3.3. 21:11

Ruotsi jäi MM-hiihtojen miesten 4x10 kilometrin viestissä vasta kuudenneksi.

Länsinaapurissamme alkoi välittömästi asioiden ruotiminen. Ruotsin ankkuri Calle Halfvarsson paiskoi suksiaan maalialueella kisan jälkeen. Hän olisi halunnut hiihtää viestissä perinteisen hiihtotavan osuuden, ei vapaata.

– En pärjää luistelussa. Olen sanonut sitä koko ajan. Olin valmistautunut hiihtämään perinteisellä, mutta asiat muuttuivat. Se oli väärin, minun olisi pitänyt hiihtää perinteisellä, Halfvarsson sanoi Viaplayllä Aftonbladetin mukaan.

Asiasta käytiin ruotsalaismedioiden mukaan kiivasta keskustelua vielä pitkään kisan jälkeen. Expressen käytti asiaa koskevassa artikkelissaan jopa otsikkoa: ”Maajoukkueen kriisikokous”.

Halfvarsson ja miesten valmentaja Anders Högberg kävivät rakentavan keskustelun noin tunti kilpailun jälkeen.

– Välillämme ei ole ongelmaa. Minä ja ”Högan” (Högberg) olemme todella hyviä ystäviä. Mutta se tosiasia, että kadotimme juonemme ja teimme taktisen virheen, on toinen juttu, Halfvarsson sanoi Expressenille.

Kokenut hiihtäjä sanoi valmentajan hyväksyneen hänen perustelunsa siitä, että hän on parhaimmillaan perinteisellä hiihtotavalla. Keskustelu sujui Halfvarssonin mukaan rakentavassa ja ymmärtävässä hengessä. Hän kuittasi tapaamisen valmentajan kanssa sanomalla, että he ovat jälleen ystäviä.

Ruotsalainen ei niinkään harmitellut viestin pronssisijan karkaamista. Tavoitteet olivat todella korkealla.

– Viestissä homman nimi on, että vain kulta merkitsee. Ei mikään muu. Nyt ei ole ketään, kuka pystyisi uhkaamaan Norjaa. Olen ensimmäisestä viestistäni lähtien himoinnut vain kultaa. Nyt tuntuu melko pahalta, Halfvarsson sanoi.

Hän on saavuttanut urallaan viesteissä kolme MM-mitalia.

– Ei meidän pidä olla pettyneitä siksi, että menetimme pronssin. En ollut iloinen hopeista Val di Fiemmessä (2013) ja Falunissa (2015), enkä pronssista Lahdessa (2017). En edes tiedä, missä ne mitalini nyt ovat, ruotsalainen sanoi.

Norja hiihti perjantain viestikisassa ylivoimaiseen voittoon ja Suomi nappasi hopeaa. Saksa kiri pronssille ohi Ranskan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?