Ruotsin viestifiaskon taustalla kiehuu iso soppa – Frida Karlssonin äiti latasi suorat sanat

Ruotsissa pestään viestifiaskon jälkeen rumaksi äitynyttä likapyykkiä.

Ruotsin maajoukkueessa kuohuu.

3.3. 12:59 | Päivitetty 3.3. 13:53

Ruotsin hiihtomaajoukkueessa on ollut erimielisyyksiä koko kauden ajan, Aftonbladet kertoo.

Ruotsalaislehden sisäpiirilähteiden mukaan hiihtäjiä on ärsyttänyt, että valmentajat eivät ole puolustaneet urheilijoita, kun he ovat kokeneet välineiden sakanneen.

Erimielisyydet nousivat pintaan torstain viestikisan jälkeen. Frida Karlsson ja Ebba Andersson sättivät huonoja suksia. Huoltopäällikkö Petter Myhlback ei kritiikkiä niellyt ja virkkoi ”varmaksi” povatun mestaruuden kaatuneen kolmannen osuuden sivakoineen Karlssonin hiihtoon.

Karlssonin managerina toimivan Mia-äidin Aftonbladetille antamat kommentit eivät varsinaisesti sammuttaneet maajoukkueen ympärillä roihuavia lieskoja.

Mia Karlsson sanoi kommunikaation olleen heikkoa ja toivoi siihen parannusta.

– Se (Myhlbackin kritiikki) tuntui Fridasta kuin kultamitali olisi hävitty hänen hiihtonsa takia. Reaktiot olivat voimakkaita, mutta olen varma, että asiat selvitetään, Mia Karlsson sanoi.

Aftonbladetin jutussa oli haastateltu myös Ruotsin Viaplayn asiantuntijana toimivaa Johan Olssonia. 42-vuotias ex-hiihtotähti voitti urallaan kaksi henkilökohtaista MM-kultaa.

Olssonin mukaan hiihtäjien kynnys edes vihjailla huonoista suksista on korkea. Huoltopäällikön kommenteista hän sanoi olleensa ”äärimmäisen yllättynyt”.

– En ole varma kannattaako hänen olla noin rehellinen, vaikka ei mielestään olekaan tehnyt virhettä. Siinä tilanteessa he eivät olleet ehtineet analysoida suksia tai kisaa laajemmin. En ole koskaan nähnyt vastaavaa.

Hiihtäjät hämmentyivät etenkin siitä, että Myhlback laukoi kommenttinsa puhumatta Karlssonin tai Anderssonin kanssa.

Olsson uskoo selkkauksen vaikuttavan urheilijoiden ja huoltotiimin väliseen luottamussuhteeseen.

Hän muisteli uransa viimeistä MM-viestiä Lahdessa 2017, kun sukset tekivät tenän. Huoltoryhmä otti kuitenkin vastuun veteraanin nihkeästä päivästä.

– Se oli urani vaikein päivä. Jos en olisi saanut sitä viestiä huoltotiimiltä, tilanteesta olisi ollut vaikeaa päästä yli.

Perjantaina huoltopäällikkö Myhlbackin kellossa oli eri ääni. Hän pahoitteli sanomisiaan ja sanoi katuvansa niitä.

– Sanoisin asiat erilailla, jos voisin palata ajassa taaksepäin. Frida oli järkyttynyt, joten pyysi sanomisiani anteeksi. Kadun niitä erittäin paljon, Myhlback sanoi Viaplaylle VG:n mukaan.

EDIT: 3.3. klo 13.50. Juttua täydennetty Myhlbackin tuoreilla kommenteilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?