Ruotsi järjesti kriisikokouksen – hiihtofiaskon jälkipyykki paisuu

Ruotsi yrittää palauttaa sovun hiihtäjien ja huoltoryhmän välille.

Suursuosikki Ruotsi joutui tyytymään pronssimitaleihin naisten viestissä.

2.3. 21:57

Ruotsi nappasi hiihdon MM-kisojen naisten viestistä pronssiset mitalit, kun ankkuri Maja Dahlqvist löi loppusuoralla Suomen Krista Pämäkosken.

Tämä ei länsinaapurissa kuitenkaan tyydytä, sillä Ruotsi lähti viestikisaan ylivoimaisena ennakkosuosikkina. Heti kisan jälkeen Aftonbladetin otsikko huusi ”painajainen”. ”Romahdustakin” käytettiin.

Kisan jälkeen Ruotsissa alkoi nopeasti syyllisten etsiminen. Sellaisiksi löytyivät kolmososuudella Norjan ja Saksan kelkasta pudonnut Frida Karlsson sekä joukkueen suksihuoltajat. Aftonbladetin mukaan sekä Karlsson että avausosuuden hiihtänyt Emma Ribom haukkuivat suksensa median edessä.

Lue lisää: Ruotsissa alkoi heti syyttely MM-viestifiaskon jälkeen – syntipukkia lyödään

Voitelupäällikkö Petter Myhlback ei ollut moitteista innoissaan, vaan esitti oman – reippaanlaisesti eriävän – näkemyksensä Ruotsin Viaplayn haastattelussa.

– Ensireaktioni on, että meillä ei ollut tänään huonot sukset. Näytti siltä, että Frida oli aika väsynyt, eikä työntänyt kunnolla, Mylhback sivalsi Karlssonin suuntaan.

Orastava konflikti otettiin Ruotsin joukkueessa tosissaan. Hiihtäjät ja huoltojoukot kutsuttiin kisan jälkeen parakkiin pitämään kriisikokousta.

– Istuimme puhumaan parakissa täällä stadionalueella. Tuntui hyvältä, että he saivat puhua toisilleen suoraan, eikä median välityksellä. Meillä oli hyvä keskustelu, maajoukkueen päävalmentaja Anders Byström sanoi Aftonbladetille.

Byström kertoi epäilevänsä, että totuus löytyy jostain kiistan osapuolten väliltä.

– On äärimmäisen tärkeää, että osapuolet puhuvat keskenään. Tästä tulee varmasti synkkiä otsikoita, joissa julistetaan että olisi jonkinlaista erimielisyyttä, hän jatkoi.

Kisan jälkeisessä lehdistötilaisuudessa myös yhdistelmähiihdon maailmanmestari Ebba Andersson otti kantaa kohuun. Andersson hiihti viestissä kakkososuuden.

– Meidän on täytynyt käydä kisa tarkasti läpi ja yritämme säilyttää yhtenäisyytemme tässäkin asiassa. Me kaikki tiedämme, että olemme tässä lajissa riippuvaisia huippuvälineistä ja tiedämme myös, miten paljon työtä sellaisten saaminen vaatii. Joskus suksi toimii täydellisesti, joskus ei ihan ihanteellisesti, Andersson sanoi.

Naisten viestin voitti Norja ja hopealle ylsi Saksa. Ruotsille niukasti taipunut Suomi oli neljäs.

MM-hiihdot jatkuvat maastohiihdon merkeissä perjantaina kello 13.30 miesten viestillä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?