Ranskalais­legenda suitsuttaa Suomen super­lupausta – tämä asia MM-ladulla kiinnitti huomion: ”Ohhoh”

Maurice Manificat yllättyi Niko Anttolan kyvyistä.

Maurice Manificat kehaisi Niko Anttolaa, nuorten maailmanmestaria.

1.3. 17:29

Planica

MM-debytantti Niko Anttola, 20, sai meritoituneen peesaajan viimeisellä kierroksellaan 15 kilometrin (v) väliaikalähtökisassa.

Ranskan Maurice Manificat iski Anttolan kantaan radan raskaimman nousuosuuden alkuvaiheilla ja tyytyi tämän vauhtiin. Manificat, 36, on saman matkan MM-hopeamitalisti Falunista 2015, ja hänet tunnetaan vapaan hiihtotavan ensiluokkaisena taiturina.

Ensimmäistä lenkkiään kiertänyt ranskalainen kiihdytti Anttolan eteen nousun lopussa. Kaksikko hiihti seuraavat kilometrit kimpassa.

– Hän oli se numero kahdeksan? Manificat huudahti.

Kahdeksankertainen arvokisamitalisti vakuuttui Anttolan luistelutekniikasta, jota ovat kehuneet monet muutkin, esimerkiksi Petter Northug. Anttolan ja ranskalaisen wassberg-tekniikassa oli lähietäisyydeltä katsottuna paljon samaa.

– Ohitin hänet ja sitten hän lyöttäytyi kantaani. Anttolahan hiihti aivan mainiolla tekniikalla! Hän on todella isokokoinen (192 senttimetriä). Huomasin, että hänen liikeratansa olivat tosi laajoja. Se oli kiinnostavaa.

Manificat innostui kuultuaan Anttolan iästä ja siitä, että tämä hävisi ranskalaislegendalle vain 20 sekuntia. Manificat oli 17:s ja Anttola 24:s.

– Ohhoh, hänellä on valoisa tulevaisuus.

Maurice Manificat kertoi hyytyneensä toisella kierroksella. Hän oli puolimatkassa sijalla 13.

RANSKALAISEn kausi on ollut haastava. Manificat sairastui vuodenvaihteen Tour de Skillä ja joutui keskeyttämään kiertueen.

Manificat piti ennen keskiviikon MM-lähtöä liki kahden kuukauden tauon maailmancupin kisoista.

– Olin pitkään vuoteen omana ja lähes koko tammikuun harjoittelematta. Tulin uudestaan kipeäksi helmikuussa, mutta tilanne onneksi helpotti viime viikkoina. Unelmoin paremmasta hiihdosta tänään, mutta tämäkin kelpaa.

Vaikka ranskalaisherrasmies suksi keskiviikkona kauden parhaan suorituksensa, hän ei voi olla varma paikastaan perjantain viestissä. Eteen kiilasi kolme ranskalaishiihtäjää, ja kaiken kukkuraksi Richard Jouve, potentiaalinen viestiankkuri, ei edes osallistunut normaalimatkalle.

– Meillä on vahva joukkue ja mahdollisuus mitaleille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?