Perttu Hyväriseltä karu paljastus – koki uran vaikeimman hetken ennen MM-kisaa

Perttu Hyvärisen kauden pääkisa ei sujunut kuten mies itse odotti.

Perttu Hyvärinen pettyi.

1.3. 15:43

Planica

Perttu Hyvärisen MM-kisojen päämatkasta 15 kilometrin (v) väliaikalähtökisasta tuli pannukakku. Kärkitaisteluun hamunnut suomalainen jäi Simen Hegstad Krügerin voittamassa kisassa 13:nneksi.

Hyvärinen piti mietintätauon ja veti hetken henkeä ennen kuin vastasi kysymykseen kisastaan.

– Olen erittäin pettynyt tulokseen. Se oli tosi huono kuten oli hiihtokin. On tässä tainnut kerosiinia palaa alkukisojen aikaan. Oli paljon huonompi päivä kuin lauantaina skiathlonissa.

Hyvärinen oli vielä puolimatkan tienoolla ohuesti kamppailussa palkintopallisijoituksesta. Hänelle huudettiin väliaikoja, joissa senhetkiseen kolmossijaan oli vain noin kymmenen sekuntia.

Noutaja tuli viimeisellä kierroksella.

– Lähdin hiihtämään rohkeasti huippusijoja. Kun huomasin, etten hiihdä huippusijasta, se ei helpottanut tekemistä. Olipa tylsä työpäivä.

Hyvärinen ei halunnut kommentoida, vaikuttiko viime päivät vellonut ruokakippokohu hänen suoritukseensa.

– Ei jaksa sitä enää.

Perttu Hyvärisellä oli raskas työpäivä.

Kun Hyvärinen lasketteli ensimmäisen kierroksen pitkän alamäen loppuliukuun, suomalaisen suksi oli silmämääräisesti arvioituna tahmeampi kuin monella muulla kollegalla.

Hyvärinen myönsi, että suksien valinta oli keskiviikkona tervanjuontia. Yöllä satanut ohut lumikerros hidasti keliä. Hyvärinen valitsi ”olevinaan alamäkiliukkaan suksen”.

– Tänään oli maailman vaikein, koko urani vaikein suksitesti. Piti tehdä kompromisseja. Oli liippaa ja uuden lumen kohtaa, ja sukset menivät ristiin. Just ja just ehdittiin testata suksen ennen kuin latu meni kiinni.

Kokenut hiihtäjä syytti epäonnistumisestaan vain ja ainoastaan itseään.

– Kyllä tuolla suksella olisi voinut ottaa mitä tahansa, jos vain olisi ollut kuski päällä.

Hyvärinen huuteli toisen kierroksen laskussa ladun pientareella seisseelle Suomen huoltomiehelle. Hän kuitenkin kiisti antaneensa palautetta suksiensa luistosta. Sanoman kisatoimitus ei kuullut, mitä suusta pääsi.

– Koetetaan pitää suu supussa ja sieraimet auki.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?