Remi Lindholmille riitti: ”Mulla alkoi nyt kevät”

32:s sija ei tyydyttänyt Remi Lindholmia. Suomalaishiihtäjä ei usko vetävänsä enää numerolappua rintaan Planicassa.

Remi Lindholm sivakoi keskiviikkona lainasuksilla.

1.3. 15:35

Remi Lindholm oli kolmanneksi nopein suomalainen 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa. 25-vuotiaan Lindholmin loppusijoitus oli 32:s.

Tulos oli pettymys. Päällimmäinen tunne oli suru, Lindholm sanoi kisan jälkeen.

Kisan voittaneelle Norjan Simen Hegstad Krügerille suomalainen hävisi 2,5 minuuttia.

– Se on aivan liikaa. En jaksanut hiihtää tarpeeksi hyvin. Ei ollut mistään kiinni, paitsi omasta tekemisestä, pettynyt urheilija linjasi.

Yskä on vaivannut Lindholmia viime aikoina. Hän kuitenkin totesi, ettei yskä kiusannut keskiviikkona, eikä katunut sitä, että starttasi kisaan.

– Samanlaista yskää ollut melkein kaksi viikkoa. Ei se ollut uusi juttu, eikä se mitenkään pelottanut tai mitään. Nämä ovat kuitenkin arvokisat ja vuoden tärkein startti.

– Se (yskä) ei vaivaa miestä, mutta tuo tulos vaivaa.

Planican ratakaan ei miestä yllättänyt, mutta hän sanoi pisimmän nousun olleen vaikea.

– Hyvä lihaskestävyys minulla on, mutta hapenottoa ei ole muille jakaa.

Lindholmin hiihdossa pisti keskiviikkona silmään se, että hän käytti muita miehiä enemmän kuokkatekniikkaa. Kun muut löivät radan isoimpaan nousuun wassua (työntö joka potkulla), suomalaisässä pani suosiolla pienempää vaihdetta silmään.

Sama toistui muissakin nousuissa.

– Kuokin siksi, kun ei vain kulkenut. Se oli sellaista suoralla jalalla heilumista – ainoa tapa päästä eteenpäin. Semmosta...

Remi Lindholm ei jaksanut wassuttaa.

Erikoisen Lindholmin kisasta teki se, että hän hiihti Johanna Matintalon suksilla. Ylen haastattelussa hän kiittikin maajoukkuekaveria työvälineiden lainaamisesta, mutta ei laittanut vaisua kisaa niiden piikkiin.

Kisojen jatkon suhteen Lindholm oli pessimistinen. Paikkaan viestijoukkueessa hän ei usko, kun MM-debytantti Niko Anttola (24:s) yltyi Lindholmin kontatessa kovaan vauhtiin.

– Luulen, että mulla alkoi nyt kevät. Anttola veti tosi hyvin kyllä, nostan hattua.

Päätöspäivän 50 kilometrin kisasta Lindholm ei osannut sanoa vielä juuta eikä jaata, vaikka kutsu kävisikin. Kotimatkalle teräväkielinen hiihtäjä ei kuitenkaan ole vielä lähdössä.

– Jään tänne vielä. En tiedä lähteekö täältä edes kyytejä pois ennen ensi maanantaita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?