Siirretty: Teemu Virtasen oli määrä yrittää hiihdon hurjaa 24 tunnin ME:tä Helsingin Olympiastadionilla

Ultrahiihtäjä ja mediapersoona Teemu Virtanen oli aikeissa yrittää ottaa takaisin nimiinsä maastohiihdon 24 tunnin maailmanennätyksen tiistaina 14.3.2023 alkaen, mutta hän päätti siirtää ennätysyrityksen myöhempään ajankohtaan epävakaan sään vuoksi.

Teemu Virtanen treenaa hurjia määriä, jotta olisi valmis ME-kokeeseen.

3.3. 13:00 | Päivitetty 13.3. 10:01

Teemu Virtasen tavoitteena oli hiihtää Helsingin Olympiastadionilla vuorokaudessa 480 kilometriä. ISTV:n oli määrä näyttää koko ME-yritys suorana lähetyksenä tiistaina 14.3.2023 kello 12 alkaen, mutta nyt lähetystä ei tule.

Alun perin ennätysyrityksen oli määrä alkaa jo tiistaina 7.3., mutta keskiviikolle 8.3. ennustettu sakea lumisade olisi varmuudella estänyt ennätyksen syntymisen, joten Virtanen tiimeineen siirsi yritystä viikolla. Tälläkin kertaa sääennuste lupaa ennätyshiihdolle mahdotonta keliä eli silkkaa vesisadetta. Siksi Virtanen siirtää yrityksen johonkin myöhempään ajankohtaan.

Tarkemmat tiedot ennätysyrityksestä ja Virtasen valmistautumistunnelmat voi lukea tästä: Tv-kasvo Teemu Virtanen valmistautuu hurjaan 24 tunnin ennätyskokeeseen erikoisella tavalla – ”Pahinta on seisominen”

Artikkelia päivitetty 13.3.2023 kauttaaltaan sillä tiedolla, että Virtanen tiimeineen siirsi ME-yrityksen jonnekin tulevaisuuteen. Jo kertaalleen siirretyn yrityksen piti alkaa tiistaina 14.3.2023 alkuperäisen 7.3. asemesta.

24 tunnin hiihdon ME

Helmikuussa 2022 Teemu Virtanen yritti 24 tunnin ME-hiihtoa Tukholman olympiastadionilla, mutta tuolloin hän jätti yrityksen kesken 12 tunnin kohdalla, koska oli nahkeassa kelissä jäänyt tavoiteaikataulusta reilusti jälkeen.

  • Teemu Virtanen lähtee rikkomaan vuorokausihiihdon virallista maailmaennätystä, joka on pietarsaarelaisen Hans Mäenpään Levillä 2018 hiihtämä 472 kilometriä.

  • Sitä edellinen ennätys, 433 kilometriä, oli Virtasen omissa nimissä.

  • Norjalainen Eirik Asdöl hiihti keväällä 2021 epävirallisen 24 tunnin ennätyksen 476 kilometriä, mutta yrityksellä ei ollut Guinnessin edellyttämää valvontaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?