Julia Stupak kuuli ehdotuksesta palata kilpailuihin ja raivostui – ”Venäläisiä nöyryytetään”

Hans Christer Holund kannattaa Julia Stupakin ehdotusta.

Julia Stupak Pekingin olympialaisissa.

2.3. 8:47

Olympiavoittaja Julia Stupak haluaa palata kilpaladuille, mutta ei neutraaleissa väreissä. Venäläinen viestikultamitalisti avautui uutistoimisto Tassille, ettei aio suostua allekirjoittamaan mitään Ukrainan sotaa tuomitsevia asiakirjoja saadakseen kilpailuluvan.

– Kuulin, että venäläisille työstetään parhaillaan mahdollisuutta kilpailla neutraaleina urheilijoina. Puhutaan, että pitäisi allekirjoittaa joku paperi. Siihen sanon, että en allekirjoita mitään paperia, jossa sanotaan, että olen omaa maatani vastaan, Stupak kihisi Tassille Insidethegames-sivuston mukaan.

– Olemme todella kyllästyneitä siihen, että oikeuksiamme poljetaan ja venäläisiä urheilijoita nöyryytetään.

Stupak sanoo olevansa ylpeä venäläinen ja pitää ehdotelmia nöyryyttävinä.

– Rakastan kotimaatani. Olen venäläinen urheilija. En allekirjoita mitään papereita, jos olen joku neutraali urheilija. Näköjään, jos on venäläinen, niin sitten on tyhmä ja kouluttamaton, ei osaa tehdä mitään eikä osaa käyttäytyä.

28-vuotias Stupak on voittanut urallaan olympiakullan lisäksi kolme pronssia. MM-kisoista hänellä on viesti- ja parisprinttihopeaa ja -pronssia.

– Meillä on paljon rakkautta sydämissämme ja rakastamme urheilua. Olemme omistautuneita kotimaallemme. Mitä muuta vielä pitää tehdä? Ei kannata sekoittaa meitä politiikkaan. Haluamme vain kilpailla.

Championat-sivuston mukaan Stupak ehdotti taannoin keskusteluja venäläisten ja muunmaalaisten urheilijoiden välillä. Hän haluaa keskustella venäläisten kilpailukiellosta.

Norjan moninkertainen MM-kultamitalisti Hans Christer Holund suhtautui ajatukseen avoimesti.

– Dialogi on aina hyvästä, joten olisin valmis ottamaan osaa näihin keskusteluihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?