Johannes Hösflot Kläbon määräämä tiukka sääntö löi hänen rakkaansa ällikällä: ”Kesti kauan tottua”

Pernille Dosvik kertoo, ettei elämä maailman parhaan hiihtäjän kanssa ole aina helppoa.

Johannes Hösflot Kläbo elää kurinalaisesti.

28.2. 13:59

Maailman tämän hetken parhaan hiihtäjän Johannes Hösflot Kläbon, 26, matka huipulle on vaatinut norjalaiselta äärettömän kurinalaista ja säntillistä elämäntyyliä.

Kläbon matka absoluuttiselle huipulle rajoittaa myös hänen läheistensä elämää. Hiihtoässän kumppani Pernille Dosvik, 25, kertoi norjalaisen VG:n haastattelussa pariskunnan yhteisestä arjesta.

Dosvikin mukaan hänellä kesti aikansa tottua ajatukseen, kuinka totista miehensä arki on. Sairastelun välttäminen ja Kläbon asettama sääntö löivät hänet ällikällä.

– Jos olen käynyt vaikka juhlimassa, minun on pitänyt viettää ”karanteeniaikaa” muutama päivä vanhempieni luona, ettei minulle varmasti tule flunssan oireita, hän selitti VG:lle.

Lue lisää: Johannes Hösflot Kläbon tyttöystävä paljasti – ensitreffeillä odotti jättiyllätys

Kläbö varoitti rakastaan heidän yhteisen taipaleensa alussa siitä, että yhteiselo huippu-urheilijan rinnalla ei olisi pelkkää ruusuilla tanssimista.

– Minun piti ymmärtää se, että kaikki ei aina menisi hyvin. Hän sanoi siitä minulle. Kävimme useita pitkiä keskusteluja, joissa hän selitti minulle toimintatapansa. Nyt ymmärrän, kuinka tärkeitä pienetkin jutut ovat.

Kläbo oli muun muassa sanonut, ettei välttämättä tapaisi kisapaikalle matkaavasta perheestään kuin isänsä, joka toimii myös hiihtäjän managerina.

Vaikean alun jälkeen pariskunta on nyt samalla sivulla.

– Meillä kesti kauan aikaa, että totuin ajatukseen, kuinka tosissaan hän on.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?